Evenementen

Algemeen - Redbad Kwintet geeft kamerconcert in oude kerk Hijum

Adres
Locatie Nicolaaskerk
Plaats Hijum
Land Nederland
Evenement informatie
Entree Gratis
za 30 maart t/m do 01 januari 1970
Categorieën Algemeen

Strijkkwintet Redbad is ontstaan in het najaar van 2017, toen vanuit de organisatie van de Monumentendag gevraagd werd om muzikale omlijsting te verzorgen bij de bezichtigingen van monumentale panden in Leeuwarden. 

Vijf enthousiaste musici voelden zich hiettoe geroepen en richtten het Redbad Kwintet op. De naam Redbad verwijst naar de koning van Friesland ( ca 680-719). Alhoewel niet alle leden van oorsprong uit Friesland komen, hebben we veel affiniteit met deze provincie en haar cultuur. Na ons debuut optreden viel het samenspelen zo in de smaak, dat er meer optredens volgden en daardoor zijn we inmiddels uitgegroeid tot een enthousiast Fries-Syrisch strijkers ensemble. Het is onze grootste wens om samen de mooiste muziek te maken.

Op het repertoire staan werken van diverse componisten uit verschillende stijlperiodes, variërend van Barok tot Romantiek en hedendaagse muziek. Van de statige Arrival of the Queen of Sheba ( Händel) tot meeslepende dansmuziek van de Argentijnse Astor Piazzolla.

Kleed u warm, de kerk is niet verwarmd. Zaterdag 30 maart, 19.30 uur in de Nicolaas kerk te Hijum. Toegang is gratis 

Lees meer »