Evenementen

Algemeen - ‘Becoming Astrid’ even sprankelend als Pippi

Adres
Locatie Filmhuis
Plaats Stiens
Land Nederland
Evenement informatie
Datum 9-3-2020 20:00
Categorieën Algemeen

Wij kennen allemaal Astrid Lindgren als de Zweedse schrijfster van de populaire boeken rond Pippi Langkous, Karlsson van het Dak en Ronja de Roversdochter. Maar wat was de bron van haar bijzondere schrijverskwaliteiten? Dat maakt ‘Becoming Astrid’ duidelijk, de film die Filmhuis Stiens vertoont op maandag 9 maart in het De Skalm in Stiens. Aanvang 20.00 uur.

Foto: Internet Movie Data Base (IMD)

De optimistische film oppert dat de vrijgevochten Astrid (1907-2002) dankzij haar ongebreidelde fantasie de armoede en het calvinisme van haar kinderjaren kon overleven. Het leverde de stof voor haar verhalen. Al zou het na het einde van ‘Becoming Astrid’ nog bijna twintig jaar voordat ze haar eerste boek publiceerde.

De film opent met een korte scène waarin we Lindgren als een oudere dame zien. Op haar verjaardag leest ze haar fanmail van over de hele wereld. Een van de kinderen vraagt in een brief: ,,Hoe kunt u zo goed schrijven over kind zijn, terwijl u dat zelf al zo lang niet meer bent?”

Astrid Ericsson groeit op in een liefdevol boerengezin met ouders, die met hard werken het hoofd boven water houden. Maar als zij tijdens haar eerste journalistieke baantje als achttienjarige zwanger wordt van de getrouwde hoofdredacteur van een lokale krant, Sture Lindgren, stuit ze op de keiharde bekrompenheid van haar omgeving. Om te voorkomen dat haar zwangerschap bekend wordt in het dorpje, verhuist ze naar Stockholm.

Wie over Lindgrens schrijftalent iets te weten wil komen, wordt van ‘Becoming Astrid’ niet veel wijzer, maar wie iets wil begrijpen van de vrouw die onder anderen de vrijgevochten Pippi Langkous creëerde, wordt zeker wijzer van dit sprankelende drama.

Reserveren kan via www.filmhuisstiens.nl

Lees meer »