Evenementen

Algemeen - Bingo met een boodschap: gratis theater in De Skalm in Stiens

Adres
Locatie De Skalm
Plaats Stiens
Land Nederland
Website http://www.pas.frl
Evenement informatie
do 29 september t/m do 01 januari 1970
Categorieën Algemeen

Een gratis theatervoorstelling over een relevant onderwerp: op 29 om 19.30 uur en 30 september om 10.30 uur wordt in De Skalm in Stiens de voorstelling Bingo! opgevoerd. Reserveren is wel nodig en kan via www.pas.frl

Tijdens Bingo! mag iedereen meedoen aan het bekende gezelschapsspel. De enthousiaste bingodame Tine, gespeeld door Tamara Schoppert, kaart ondertussen op humoristische, eerlijke en mogelijk herkenbare wijze problemen aan die zich kunnen voordoen bij senioren.

Voorbeelden hiervan zijn verborgen armoede en eenzaamheid. Het is de reden dat Tine en haar moeder elkaar de laatste jaren niet meer zien. Pas na het overlijden van haar moeder, ontdekt Tine de vele problemen die zich ‘achter de voordeur’ afspeelden.

,,De bingomolen is een mooi symbool. Letterlijk en figuurlijk. De ballen die daarin rond husselen, niet zeker zijn van je kansen en toch de boel draaiende houden”, verklaart Tamara de gekozen vorm. ,,En aan de hand van elk nummer kun je wel een verhaal vertellen.”

Maar het is zeker niet alleen kommer en kwel in de voorstelling. ,,Die gaat over een serieus onderwerp, maar we gaan ook met z’n allen een vrolijk spel spelen. We houden de sfeer erin”, belooft de actrice. Ze is blij met de speellocaties en de gratis toegang. ,,Je kunt gemakkelijk mensen meenemen. Het maakt niet uit of je alleen of bijvoorbeeld met z’n vijven komt.”

Bingo! is een initiatief van de stichting Platform Armoede en Schulden (PAS) Fryslân en wordt op meerdere plekken in de gemeente Leeuwarden en ook in Franeker en Harlingen opgevoerd. PAS hoopt op een zo breed mogelijk publiek om zo bewustwording en herkenbaarheid te creëren.

Nieuwsgierig? Of gewoon zin in een leuke, maar ook interessante avond of middag uit? Reserveer dan snel je plaats via www.pas.frl

 Daar staan ook de aanvangstijden en is meer informatie te vinden. 

Lees meer »