Algemeen

100-jarig jubileum brassband Concordia uit Wânswert

Op zaterdag 23 maart vierde CMV Concordia uit Wânswert haar 100-jarig bestaan. Deze feestelijke dag begon ‘s middags met koffie en gebak en de presentatie en uitreiking van het eerste exemplaar van het jubileumboek, geschreven door Pieter van der Bij. 

Aansluitend werden er een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet. Dorpsgenoten, (oud)leden en ander belangstellenden konden gezellig bijpraten en ondertussen oude foto’s, films, tenues en instrumenten bewonderen. 

’s Avonds was er een groots jubileumconcert in de loods van Loonbedrijf Fekkes. Concordia bracht voor een uitverkochte zaal een gevarieerd programma ten gehore. Thirza Fekkes (zang en dwarsfluit) verleende haar medewerking aan het concert, evenals de band Vangrail. Burgemeester Johannes Kramer was aanwezig om de jarige vereniging te feliciteren en verraste de jubilarissen nog met een mooi boeket. Als toegift werd door Concordia, tezamen met Thirza en Vangrail, het indrukwekkende The Phantom of the Opera ten gehore gebracht, waar menigeen kippenvel van kreeg. Na afloop van het concert speelde Vangrail nog even door en bleef het nog lang gezellig.