Algemeen

17 september 22e EE-Loop Stiens

Vanaf 2001 organiseert de Sportvereniging Friesland uit St.-Jabik al de EE-Loop. Deze begon in 2001 bij de Korfbalvereniging C.S.L.in Britsum, eerst op de woendagavond toen heette het De Intermezzorun gesponsord door de sponsor Adviesbureau JALD uit Drachten later werd het de donderdagavond totdat het te druk werd en men in Britsum stopte en verkaste naar Stiens. 

De start was om 19.00 uur en de afstanden 5-10-16 km, een halve marathon kon niet, die waren niet voor donker binnen. In 2009 is er een nieuwe route bedacht. De 5 km had nu een keerpunt, door het park Martenatuin  van Cornjum en bij 2½ km weer dezelfde route weer terug.  De 16 km ging via Cornjum ook door het park naar de Ee hier bij de brug rechts richting Leeuwarden langs de EE en binnendoor weer naar Cornjum, en de  EE en hier over de Brug langs de EE ten hoogte van Wijns terug naar Britsum. De 10 km ging in Cornjum meteen door het park naar de EE en richting Wijns bij die brug terug naar Britsum. Vele jaren is hij zo georganiseerd. Altijd prima deelname totdat CSL haar trainingsuren ging uitbreiden en is men verhuisd met de loop naar Stiens.

Nu start men al wat jaren vanaf industrieterrein Middelsee en op zondag met nieuwe routes en een halve marathon. Nadeel is dat daar geen kleed/douchegelegenheid is Er is wel een luxe toiletwagen van buurman Hessel. Nainschrijven kan vanaf zondagmorgen 10.00 uur in de loods en voorinschrijven tot en met zaterdagmiddag via www.svfriesland.nl/evenementen. De zondag is ideaal omdat de bedrijven dan dicht zijn en er parkeerruimte genoeg is. 

De start is 11.00 uur vanaf de Seefûgel 7a, men kan kiezen uit 5-10-16-21 km. onderweg zijn er 3 waterposten en in de loods de eindverzorging. Nummers en tijden worden genoteerd en de uitslag staat ’s avond al op de site. 

De route via Britsum-Cornjum-Wijns-Tichelwurk-De Wurge terug naar de finish in Stiens.deze wordt aangegeven met kalkpijlen. De 5 km blijft in de omgeving van Stiens λ