Algemeen

27e Bikkel Survivalrun van Leeuwarden gaat door! 'De uitdaging voor echte Bikkels'!

Op zondag 3 oktober organiseert Survival Friesland de jaarlijks terugkerende Bikkel Survivalrun. In 2020 is door de coronapandemie jammer genoeg geen run geweest, maar dat wordt dit jaar dubbel en dwars ingehaald. Er zijn weer vele uitdagende hindernissen en een mooi parcours. Ook dit jaar is onze hoofdsponsor weer Technieker Detachering. Wij zijn erg blij om ook dit jaar weer hun naam aan deze run te mogen verbinden!

Dit jaar zullen ca. 1400 deelnemers uit binnen- en buitenland in verschillende leeftijd- en afstandscategorieën hun kracht, souplesse, uithoudingsvermogen en niet te vergeten hun sportiviteit testen op de diverse parcoursen in recreatiegebied ‘de Groene Ster’ bij Leeuwarden. Voor de recreatieve loper is er een parcours van 5,5 km. De meer getrainde deelnemers kunnen helemaal los gaan op het parcours van 8 km, of het 12 km parcours met maar liefst 34 pittige hindernissen. De doorgewinterde bikkels gaan zelfs voor een parcours van 20 km.

 

Dit evenement is niet alleen een belevenis voor de sporters en hun verzorgers, ook voor het publiek is er meer dan genoeg te zien langs de kant. Er is een fietsroute langs het parcours. Op de routekaart, die verkrijgbaar is op het start/finish terrein, staan de meest spectaculaire hindernissen duidelijk gemarkeerd. De Âlvestêdetocht is hier één van, deze beruchte combinatie trekt veel bekijks en is te vinden aan het Groene Sterpad. Ook de kraanhindernis Heeche hichte is een spraakmakende uitdaging die voor sommige deelnemers gevreesd wordt.  

 

Vanaf 9:30 uur tot ongeveer 13.30 uur zal er om de 3 minuten een groep sportievelingen van start gaan. De laatste deelnemers moeten voor 17.00 uur gefinisht zijn. Tot deze tijd is het een ware belevenis bij de eindhindernis, waar de vermoeide deelnemers uw aanmoediging goed kunnen gebruiken.  

 

Kijk voor meer informatie op bikkelrun.nl, of volg ons op facebook of instagram.