Algemeen

Badbevallingen steeds populairder merkt ook Verloskundige praktijk Stiens

De Corona-crisis zorgt niet alleen maar voor een negatieve impact. Een positief gevolg is dat er een babyboom is ontstaan.

Bij Verloskundige praktijk Stiens is het dit voorjaar drukker als nooit te voren.  Er schijnt een ware ‘corona Babyboom’ aan de gang te zijn in Fryslan. Naast dat er via de ooievaar veel kindjes onderweg zijn groeit de vraag naar bevalbaden, merkt ook Verloskundige praktijk Stiens. 

 

Steeds meer vrouwen die thuis of in het ziekenhuis bevallen maken gebruik van een bevalbad. Verloskundige Marloes Bras begrijpt heel goed de keuze hiervoor en legt uit:‘ In warm water kan je goed ontspannen. Het werkt als een natuurlijke pijnstiller en je kunt gemakkelijk verschillende bevalhoudingen aannemen. Tussen de weeën door herstel je beter, waardoor je de volgende wee weer kalm en met frisse moed in kunt gaan. Ook voor de baby heeft een waterbevalling voordelen. Als de baby wordt geboren, komt hij/zij in warm water terecht, zoals hij/zij in de baarmoeder gewend was. 

Het bad maakt de overgang naar de buitenwereld rustiger voor de baby.’

 

Om aan de vraag naar bevalbaden te kunnen voldoen is Verloskundige praktijk Stiens een samenwerking begonnen met het bedrijf Bevalinbad.nl.  Dit bedrijf verhuurt bevalbaden in en omgeving van Leeuwarden.

 

Eigenaresse Sanne Dijkhuis van bevalininbad.nl is zelf in bad bevallen en weet dus uit ervaring hoe prettig het is om in bad te bevallen. Tijdens haar bevalling werd Sanne bijgestaan door verloskundige Marloes en kwam de huidige ‘corona babyboom’ en de vraag naar bevalbaden ter sprake. Beide dames wilden hier graag op in spelen om zo ook meer vrouwen een prettige en ontspannen bevalling in bad laten ervaren. 

 

Wilt u meer informatie over bevallen in bad of het huren van een bad? 

Volg ons dan via instagram of kijk op www.bevalinbad.nl