Algemeen

Bewegen in Coronatijd

Vorige week heb ik in mijn artikel een aantal tips gegeven om toch te kunnen bewegen in Coronatijd.  Eerst zal ik even wat meer vertellen over de Wintergames. 

Wintergames

Op woensdag 14 januari zijn ze voor het eerst in Stiens georganiseerd op de Sportontmoetingsplaats (SOP) aan de Griene Leane. Er waren toen 18 kinderen tussen de 10 en de 17 jaar. We hebben in 2 groepen gevoetbald en gebasketbald en het enthousiasme was erg groot. 

Op woensdag 21 januari was het ook opengesteld voor jongere kinderen en zijn er 2 groepen gemaakt. 

In de eerste groep om 14.15 uur waren er maar liefst 32 kinderen tussen de 6 en 11 jaar en zij hebben een tikspel, een pionspel, trefbal en pionvoetbal gespeeld in 2 groepen met 4 begeleiders vanuit Amaryllis, het CIOS en bv Sport. 

Daarna kwam de oudere jeugd en zij hebben op verschillende manieren gevoetbald in de pannakooi en ook nog gebasketbald. 

Als je het ook leuk vindt om mee te doen, meld je dan uiterlijk dinsdags aan bij de buurtsportcoach: e.tolsma@bvsport.nl. Zet daarbij even je voor- en achternaam en leeftijd. We kunnen in beide groepen niet meer dan 32 kinderen aannemen.

Dan zou ik deze week het “geocachen” even extra onder de aandacht brengen, had ik vorige week beloofd. In 2013 zijn wij aangestoken door onze zoon, die tijdens een schoolkamp door de juf enthousiast is gemaakt. Vanaf toen gingen we op vrije dagen en vakanties er op uit om leuke routes te lopen en caches te vinden. Caches zijn een logrol/logboekje (een stuk papier, waar je je naam op kunt noteren) verpakt in een vaak plastic omhulsel (bijv. fotorolletje), maar ook veel grotere mooie kasten waar veel te zien is. Je komt zo op prachtige plekken, die vaak wat minder toeristisch zijn, maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Momenteel gaan wij bijna elk weekend erop uit, omdat nu de sport volledig stil ligt en we kiezen iedere keer een ander gebied om te wandelen en te geocachen. Soms in een stad om wat meer cultuur op te doen en een andere keer wat meer in de natuur. Op www.geocachen.com of www.geocachen.nl kun je er meer over lezen. 

Beweegbingo

Als laatste een leuke beweegchallenge, deze keer de beweegbingo. Je kan je (gratis) abonneren op ons YouTube kanaal: bv SPORT Leeuwarden en dan dit filmpje opzoeken: 

www.youtube.com/watch?v=kcND3xALy-c. 

Iedere dag komt er een nieuw filmpje online met een beweegopdracht en een gezonde opdracht, leuk om te doen voor jong en oud. Op onze facebookpagina bv SPORT sportontwikkeling kan je de beweegbingokaart downloaden en uitprinten. Als je deze pagina liket kun je alle activiteiten volgen die wij als buurtsportcoaches in de gemeente Leeuwarden doen. 

 

Als je verder vragen hebt over sport en bewegen in de dorpen Noord (oud gemeente Leeuwarderadeel) kun je altijd contact met mij opnemen. 

Elske Tolsma  e.tolsma@bvsport.nl / 06-46275830),

Buurtsportcoach gemeente Leeuwarden, dorpen Noord