Algemeen

Bijland Bouw groots in transformeren van gebouwen

De tijd vliegt, in 2020 bestaat Bijland Bouw bv  25 jaar. In de loop der jaren heeft Bijland Bouw bv zich ontwikkeld van een bouw- en onderhoudsbedrijf voor particulieren en bedrijven tot een bouwbedrijf dat gespecialiseerd is in de transformatie van gebouwen. 

“In 2018 hebben we 16 appartementen gerealiseerd in de FBA State, het voormalige kantoor van de Friesland Bank Assurantiën”, vertelt Siep Klaas Bijland, “De ontwikkeling van dit project is zeer succesvol, alle appartementen zijn inmiddels verkocht. 

Al eerder hebben we de christelijke basisschool in Froubuurt omgebouwd naar 7 appartementen en in Stiens zijn 6 appartementen in de ABN-Amro bank gekomen.” Er is een nieuwe invulling aan de panden gegeven en voorzien in de behoefte aan woonruimte.

Bijland Bouw is daarnaast een allround bouw- en onderhoudsbedrijf, dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. “Woningen voorzien van geluidsinstallatie is onze specialisatie”, zegt Siep Klaas. “De overheid heeft hiervoor richtlijnen met betrekking tot geluidsoverlast van buitenaf, zoals bijvoorbeeld verkeerslawaai. 

Voor de Gemeente Leeuwarden is gewerkt aan de realisatie van kantoren en kantine voor  gemeentewerken. In Stiens zijn we nu bezig met de uitbreiding van het pand van FysioStiens  en wordt momenteel gewerkt aan een woonboerderij.”

Het huis aan de Trijhoeksdyk 2 in Stiens, dat inmiddels verkocht is, is een mooi staaltje van verbouw van een bestaand stukje werk waar toen en nu bij elkaar komen. Daarnaast wordt er op dit moment hard gewerkt aan realisatie van het plan voor het gemeentehuis in Stiens, waarbij o.a. De Skalm en de Bibliotheek elkaar nog meer kunnen versterken.

Heeft u vragen of wilt u eens kennismaken met Bijland Bouw in Stiens? 

Bijland Bouw bv Stiens, Truerderdyk 7-C, 9051 JB Stiens, tel. 058 257 1608, info@bijlandbouw.nl