Algemeen

Bildtse ‘Ferhale avend’ in The Friezinn

Dit jaar organiseert Stichting Bildts Aigene op vrijdag 17 november de provinciale verhalenavond in ‘t Bildts of over ‘t Bildt. Meerdere verhalenvertellers vertellen in The Friezinn in De Westhoek vanaf 21:00 uur (inloop 20:30 uur) over het jaarthema ‘Dyn Rais’. 

Sinds 2018 is er een winterse verhalenavond. In The Friezinn gaan Jan Faber (truckersleven), Theun Bouma (pelgrimeren), Rob Severein (fotograferen), Ineke de Jong (Bilkert om úttens), Jan Weistra (vervoer van criminelen) en Selma Ebbens (muziekreis) hun reisverhalen vertellen. Bildts Aigene organiseert de avond op locatie. Meeluisteren is gratis en voor deze avond hoef je je niet aan te melden!

Meer over de vertellers

TheunBouma kan lopen. Ondanks hartproblemen. Om gezond te blijven loopt Theun het Jabikspaad sinds 2015. “Elke etappe is ‘n fesy!” Hij vertelt over wat hij is tegen gekomen en over mooie ontmoetingen.

Jan Faber was 40 jaar ‘King of The Road’ als truckchauffeur voor KLMV. Hij bracht onder andere pootaardappelen en strokarton rond in heel Europa. “Je make leuke en minder leuke dingen met”.

Rob Severein verteld over zijn liefde voor het Bildt, hoe onontkoombaar het was dat hij als Amsterdammer uiteindelijk zou landen in het Noorden en welke rol fotografie (Foorbij Nij Altoenae) daarin heeft gespeeld.

Ineke de Jong is Bilkert om úttens. Sij nimt jim met wat ‘t Bildt en de Wadden foor plak innimme in hur leven. Neskierigens dryft hur overal hine. “Myn grônd is bij de Wadden.”

Jan Weistra geboren op 'e Ouwe Dyk, vertelt zijn levensreis. Het vervoer van criminelen: Wat doet een parketpolitie. Hij eindigt met het gedicht ‘Achter de sédyk’.

Selma Ebbens gaat vertellen over haar muzikale reis, misschien neemt ze haar gitaar wel mee.

We steken de houtkachel aan, gaan de herberg sfeervol aankleden en maken er een onvergetelijke avond van!  Verhalenavond.nl, bildtsaigene.nl, thefriezinn.nl Waddenherberg The Friezinn: Oudebildtdijk 1226 Westhoek