Algemeen

Boezemvriendinnen: een beha voor elke vrouw

Op 14 februari 2022 vindt het event ‘Boezemvriendinnen’ in Leeuwarden plaats. Hier kunnen vrouwen met een smalle beurs, gratis beha’s van goede kwaliteit passen en uitzoeken. Een mooie beha geeft een vrouw nét dat beetje extra zelfvertrouwen. En dat op Valentijnsdag!

Een goed passende beha

Als je weinig te besteden hebt, lukt het vaak niet om een goede beha te kopen. Vrouwen dragen daarom geen beha of een slecht passende. Dit kan leiden tot nek- en rugklachten. Tijdens het event ‘Boezemvriendinnen’ zijn er professionals die helpen met het passen van een beha. In speciaal ingerichte kleedhokjes, kunnen vrouwen in alle privacy verschillende exemplaren proberen. 

 

Voel je zeker

Vrouwen die langere tijd moeten rondkomen van een laag inkomen, zijn vaker onzeker over hun eigen kunnen. Het doel van het event ‘Boezemvriendinnen’ is om deze vrouwen een hart onder de riem te steken door ze een leuke dag te bezorgen. In een gezellige sfeer met een hapje en drankje, krijgen de dames persoonlijke aandacht en maken ze contact met andere vrouwen. En natuurlijk gaan ze naar huis met één of meerdere goed zittende beha’s.

 

Organisatie

Het event ‘Boezemvriendinnen’ is een initiatief van Angelique Borghuis (secretaris van wijkcentrum Aldlân en werkzaam bij Humanitas Thuisadministratie) en Eline de Koning (fractievoorzitter PvdA). Amarins Geveke (Lijst VVD Leeuwarden) denkt mee in de uitvoering. Het initiatief wordt ondersteund door alle vrouwen van de gemeenteraad en de vrouwen van de griffie van de gemeente Leeuwarden.

Om het project tot een groot succes te maken, is er nog hulp nodig. Nieuwe en zo-goed-als-nieuwe kwaliteitsbeha’s in alle soorten en maten, lokale ondernemers die materiaal leveren of professionals die helpen tijdens het event. Denk ook aan eten en drinken, aankleding, kledingrekken, haakjes, andere artikelen om weg te geven, etc. 

Dit event organiseren we geheel volgens de Buurvrouw &en Buurvrouw filosofie: No money, no Rules. Doe je mee? Als je op wat voor manier dan ook iets wilt bijdragen, neem dan contact op met Angelique via e-mail angelique.fsu@gmail.com of telefoonnr. 06-24712848

Om op de hoogte te blijven, volg dan via facebook: https://bit.ly/Buurvrouw-Buurvrouw-Bus    

of insta: @buurvrouwfilosofie