Algemeen

BronSnijder Triatlon haalt teamcompetitie naar Stiens!

Zaterdag 17 juni zullen er weer enkele honderden sporters in actie komen in en rond Stiens. De BronSnijder Triatlon is zoals altijd een evenement voor beginnende en gevorderde triatleten. 

Bekende triatleten zoals Stefan van de Pal, die recent de Elfstedentriatlon volbracht, stond ook bij ons wel aan de start. Daarnaast zien we ieder jaar een grote groep mensen die voor het eerst een triatlon doet. De “zestiende” is daarvoor een uitstekende afstand waar ook jeugd vanaf 10 jaar aan mee mag doen.  Dit jaar halen we ook de Teamcompetitie van de Nederlandse Triatlon Bond naar Stiens. Meer dan 20 teams zullen die zaterdag aan de start verschijnen. De teams volbrengen de sprintafstand, 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Zoals elk jaar hebben we een mooie samenwerking met BVSport, zo stelt zwembad It Gryn het buitenbad ter beschikking voor de jeugd, die op vrijdag 16 juni een eigen triatlon heeft. Iedereen met een zwemdiploma aan kan mee doen!

 

Openwaterclinic voor 

beginners

Bijzonder dit jaar is extra aandacht voor het openwater zwemmen, een afstand zwemmen in de Kletsfeart is heel wat anders dan de muren van een wedstrijdbad met helderblauw water. BVSport biedt een openwater clinic voor beginners aan (start 1 juni of 31 augustus). Zo kun je nog voor de editie van 17 juni met wat open water ervaring aan de start verschijnen van jouw triatlon