Algemeen

CBS De Sprankel en de kerstkaart voor…

Juist in dit bijzondere coronajaar is extra aandacht belangrijk voor ouderen die de feestdagen alleen doorbrengen. Veel PCBO-scholen uit Leeuwarden e.o. doen dan ook volop mee aan de Grote Kerstkaartenactie van het Nationaal Ouderenfonds. 

Mette Marit met haar kaart. Foto: Jaap Schaaf Fotobureau Het Hoge Noorden

 

Andere scholen hebben een eigen actie bedacht met precies hetzelfde doel: een warme kerstwens bezorgen bij iemand die dat nodig kan hebben. Ook CBS De Sprankel doet mee. Leerlingen uit verschillende groepen hebben de afgelopen week geconcentreerd getekend en gekleurd op hun kerstwensen aan ouderen. De bedoeling is dat ze de kaart richten aan iemand uit hun eigen omgeving. Alle kans dus dat op een aantal adressen in Stiens de komende dagen bij verrassing hele mooie kerstkaarten in de bus vallen.  

 

Warmte

‘Het is een heel goed idee om oudere mensen voor de feestdagen iets te sturen’, zegt Mette Marit de Roon (11) uit groep 8 van CBS De Sprankel uit Stiens. Zij heeft een eigen kaart ontworpen waar het warme licht van een lantaarn vanaf straalt. Die komt terecht bij één van de woonzorgcentra in Stiens. Compleet met Mette Marit’s wens voor een gelukkig en gezond 2022. ‘Het is een klein gebaar’, zegt Mette Marit, die door het maken van deze kaart meteen inspiratie heeft opgedaan om haar eigen familie ook met een mooie kaart te verblijden