Algemeen

Classis Motordemo's op industrieterrein Middelsee Stiens

Na het succes van vorig jaar wederom de "Classis Motordemo's" op het industrieterrein Middelsee te Stiens op zondag 2 juni 2024. Overal trekken deze demo’s veel publiek, en ook in Stiens was er in 2023 weer veel publieke belangstelling.

De CTR komt dit jaar graag naar Stiens, om samen met HDC Paljas en de Ondernemersvereniging OVL de regelmatigheidsritten voor classic race- en sportmotoren te organiseren.

Het is voor de rijders van de CTR een eer om hier te mogen rijden en u te laten genieten van deze tak van motorsport. Alle motoren zijn tot en met bouwjaar 1965, m.u.v. de 50cc klasse welke tot en met 1972 zijn. Vele merken van weleer zoals Kreidler, Matchless, Eysink, Sparta, DKW, Norton, Rudge en Triumph komen met plus minus 150 rijders aan de start en zullen prachtige demo's laten zien.

De Rookie klasse

Deze klasse is opgericht in samenwerking met SOC Haler, die als sponsor daarvoor de motor levert. Het idee heeft tot doel om jongeren/nieuwkomers, die zelf geenCRT toegelaten motor bezitten of kunnen lenen, toch kennis te kunnen laten maken met onze tak van sport/hobby.Om veiligheidsredenen en vanwege de duurzaamheid zijn deze motoren begrensd tot ± 11.000 rpm, wat neer komt op een topsnelheid van ongeveer 100 km/u.Er is voor motoren van 50cc gekozen omdat deze klasse populair is bij het publiek en omdat in deze klasse, volgens onze officiële reglementen zonder motorrijbewijs gereden mag worden.

Per evenement zijn middels inschrijving vooraf 10 vrijwel identieke motoren ter beschikking met twee in reserve. Aanmelden kan via mail: 6012re16@hetnet.nl tav Wim Baetsen