Algemeen

Concert Holland Baroque & Théotime Langlois de Swarte - Italiaanse concerti - Leeuwarden

De jonge sterviolist Théotime Langlois de Swarte begeeft zich met Holland Baroque in hoog-barokke wateren. Samen schitteren zij in een uitgelezen programma van ravissante Italiaanse concerti voor strijkers.

Muziek van de grootmeesters van de 18de-eeuwse Italiaanse vioolcultuur komen stuk voor stuk langs: Vivaldi, Valentini, Geminiani, Corelli en Locatelli van Locatelli o.a. de mini-opera ‘Il pianto d’Arianna’ waarin de soloviool de rol van de wanhopige Ariadne speelt.

Musici:

Holland Baroque - 15 strijkers
Théotime Langlois de Swarte, viool

De jonge sterviolist Théotime Langlois de Swarte begeeft zich met Holland Baroque in hoog-barokke wateren. Samen schitteren zij in een uitgelezen programma van ravissante Italiaanse concerti voor strijkers.

Pietro Locatelli woonde de laatste 35 jaar van zijn leven in Amsterdam en schreef daar in 1741 zijn concerto dat de bijnaam ‘Il pianto d’Arianna’ kreeg. Het stuk is een mini-opera zonder tekst, waarbij de soloviool de rol van de wanhopige Ariadne speelt. Na het vertrek van haar minnaar Theseus gaat ze door de verschillende stadia van rouw: ongeloof, woede en uiteindelijk berusting.

Het vertellen van verhalen zit in de genen van zowel Locatelli als Théotime en Holland Baroque.

De Franse Théotime Langlois de Swarte maakt deel uit van de jongste generatie barokfanatiekelingen. Hij studeerde aan het Conservatoire National, werd door William Christie bij Les Arts Florissants ingelijfd en is evenveel thuis in Leclair, Fauré, Couperin als Schumann.

Holland Baroque is een eigenzinnig orkest dat op haar instrumenten durft te zingen, dansen, huilen en te lachen. Dit alles vanuit traditie, vernieuwing, verrassing en een vleugje entertainment. Holland Baroque heeft al vele bijzondere samenwerkingen weten te realiseren. Tijdens de tour met 7 concerten werken ze samen met de jonge Franse sterviolist Théotime Langlois de Swarte.


Van harte welkom bij dit heerlijke Italiaanse barokfestijn!   

Kaartverkoop: www.harmonie.nl en ’s avonds in de kerk