Algemeen

Coronaproof genieten op Diepswal Dokkum door eenrichtings-verkeer en afsluitingen

Vrijdag 12 juni 17.00 uur werd De Diepswal in Dokkum voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. Deze afsluiting geld voor een periode t/m oktober. Met deze maatregel wordt er meer ruimte gemaakt voor verblijfsrecreatie en kan er met voldoende ruimte worden genoten van dit mooie stukje Dokkum. Verslag en foto: Bote Sape Schoorstra

De horeca ondernemers Theo Kingma, Sake Boskma en Ido Pranger sluiten de Diepswal af voor verkeer, om zo een betere en veiliger verblijfsomgeving te creëren.

 

De horeca ondernemers Theo Kingma van De Halve Maan, Sake Boskma van De Posthoorn en Ido Pranger van SartiSante sloten de Diepswal af met het plaatsen van afsluithekken, ‘Met de maatregel komt de gemeente Noardeast-Fryslân de ondernemers tegemoet met de mogelijke uitbreiding van het terras en veilig kunne oversteken van personeel en klanten’ aldus Ido Pranger. Tot zaterdag 31 oktober wordt op de Diepswal in Dokkum tijdelijk meer ruimte gemaakt voor verblijfsrecreatie, voetgangers en fietsers. Zo kan er coronaproof worden genoten van dit mooie stukje Dokkum met terrassen aan het water.

Om dat mogelijk te maken wordt er tijdelijk eenrichtingsverkeer ingevoerd op de Diepswal met een toegestane rijrichting van west naar oost.

Daarnaast wordt de Diepswal binnen de genoemde periode op de vrijdag- en zaterdagmiddagen vanaf 17:00 en op zondagen de hele dag geheel afgesloten voor verkeer. Dit is een belangrijke uitkomst van het gesprek dat de gemeente voerde met Ondernemersvereniging (OVD) en Wijkraad Binnenstad. Deze maatregelen zijn een steuntje in de rug voor ondernemers in de binnenstad, die te lijden hebben onder de coronacrisis. Het gaat om een tijdelijke oplossing, welke eind dit jaar door de betrokken partijen wordt geëvalueerd.