Algemeen

Derde landelijke 'week van de stenen winkel'

In de week van 13 tot en met 19 mei 2024 vindt de derde landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Een initiatief om de lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument. 

Ook lokale ondernemer Geert Pijnacker van Warenhuis Pijnacker Ferwert doet mee. Lokale winkels organiseren in de ‘Week van de Stenen Winkel’ allerlei feestelijke activiteiten op de winkelvloer om de kracht van stenen winkels te vieren, samen met hun klanten.

Warenhuis Pijnacker Ferwert is een van de winkels die deelneemt aan dit initiatief. In 1961 werd de winkel van de familie Pijnacker geopend in Genum en vanaf 1969 voortgezet in Ferwert. 63 jaar later is de winkel niet meer weg te denken uit het centrum van Ferwert.

“De reden dat we deelnemen aan de ‘Week van de Stenen Winkel’ is “onze klanten even extra te bedanken dat zij bij ons winkelen”, vertelt eigenaar Geert Pijnacker. “We kijken ernaar uit om samen met iedereen in Ferwert en de wijde omgeving de kracht van onze

lokale stenen winkels te vieren en nog eens te onderstrepen waarom deze winkels een plekje verdienen in onze mooie woonomgeving.”

Tijdens ‘Week van de Stenen Winkel’ vinden er ook in Warenhuis Pijnacker Ferwert bijzondere activiteiten plaats. Zo zijn er onder andere verschillende proeverijen en wordt elke koper met een persoonlijk bedankkaartje bedankt voor de aankoop