Algemeen

Dirigent Bienze IJlstra neemt afscheid met Brass en Sax dubbelconcert

De fanfare van Christelijke muziekvereniging Oranje uit Minnertsga organiseert op zaterdagavond 16 maart om 20.00 uur een Brass en Sax concert in de Meinardskerk te Minnertsga. 

Dit concert is een dubbelconcert met Brassband de Wâldsang en is de laatste in een reeks van concerten die Fanfare Oranje zal geven ter gelegenheid van het afscheid van haar dirigent Bienze IJlstra. De Wâldsang was Bienze zijn eerste orkest en fanfare Oranje één van zijn laatste. Als gast zal deze avond saxofoniste Femke IJlstra optreden als solist met zowel Fanfare Oranje als met Brassband de Wâldsang.

Rob Goorhuis heeft speciaal voor deze gelegenheid het stuk Kaleidoscoop gecomponeerd dat deze avond zijn première zal beleven. Het is een solowerk voor saxofoon met begeleiding van de fanfare

Femke is een van de meest succesvolle saxofonisten van haar generatie én de dochter van Bienze IJlstra. De saxofoon bracht Femke over de hele wereld Sinds Femke haar master 'cum laude' afrondde bij Arno Bornkamp in Amsterdam, speelt ze regelmatig in 's werelds meest toonaangevende orkesten als onder andere het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam. 

Ze is docent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Daarnaast treed ze wereldwijd op als solist.

Brassband de Wâldsang is in 1970 ontstaan uit een koperensemble binnen muziekschool de Wâldsang en komt uit in de kampioensdivisie. Ze nemen regelmatig deel aan concoursen zowel nationaal en internationaal en verzorgen mooie concerten. Sinds 1989 is Rieks van der Velde de dirigent.

Het belooft een veelzijdig concert te worden voor de liefhebber van HaFaBra muziek!

Kaartjes zijn online verkrijgbaar via de link op www.oranje-minnertsga.nl of kijk op de Facebook pagina van CMV Oranje Minnertsga