Algemeen

Douwe Snijder maakt Solo-ride voor het goede doel

De laatste zondag van september is de dag dat wereldwijd ‘The Distinguished Gentleman’s Ride’ normaal gesproken wordt gereden. 

Douwe op zijn zelf gebouwde caféracer Yamaha XJ900 Foto: Monique Dijkstra

 

Een rit met oude, klassieke of naar een bepaalde stijl verbouwde motoren voor het goede doel, (onderzoek naar prostaatkanker en preventie voor zelfdoding onder jonge mannen) door mannen en vrouwen op hun best gekleed in pak met stropdas. 

Vijf jaar op rij was Douwe Snijder uit Hijum er in de Leeuwarder-ride bij. Maar dit jaar geen grote evenementen, dus ook niet in Leeuwarden. De oprichters in Australië hebben besloten dat het dit jaar een Solo-ride wordt. Dus gaat Douwe dit jaar met zijn zelf gebouwde caféracer Yamaha XJ900, racenummer 714 (juli 2014 de maand van aankoop van de motor en het overlijden van zijn vader aan kanker) een Solo-ride vanuit Hijum door de omgeving maken. 

Vele mensen uit zijn vrienden- en kennissenkring steunen Douwe door ook een donatie te doen. Wie dat ook zou willen kan dat via het account van Douwe doen: www.gentlemansride.com/rider/douwes.  Hij gaat proberen een route uit te stippelen langs zoveel mogelijk plaatsen waar de donaties vandaan komen. Met de woorden van Douwe "Ik ben geen dokter of psychiater, dus probeer ik op deze manier mijn steentje bij te dragen met mijn hobby