Algemeen

‘Droomplein’ in zicht voor IKC De Swirrel

Twee klimwanden, een basketbalnet, ballencirkels op de muur, een ballenpaal, een tafeltennistafel, ‘paddenstoelen’ voor de peuters en kleuters en een aantal moestuinbakken.  Het ‘droomplein’ van IKC De Swirrel komt steeds dichterbij. 

v.l.n.r: Aaron, Shannen, Lena, Marije. Foto: Erikjan Koopmans.

Het pimpen van het huidige schoolplein was het afgelopen jaar dan ook dé missie van de school. Onlangs werden nog drie prullenbakken op het plein geplaatst (een donatie van de gemeente) met daarbij gekleurde voetstappen die je ernaartoe leiden. Namens De Swirrel een dankjewel aan alle ouders, kinderen, gemeente, provincie en andere donateurs voor hun bijdragen.

 

Opgeruimd plein

IKC De Swirrel is erg blij met de nieuwe prullenbakken. Nu belandt het meeste vuil in de bakken, in plaats van op de grond. Zo ziet het schoolplein er een stuk mooier uit, en dat speelt natuurlijk ook veel fijner. Naast alle donaties - en ondanks corona - hebben ouders en leerlingen zelf ook geld ingezameld voor het ‘droomplein’. Zo heeft groep 8 had nog een heuse ‘pleinbingo’ georganiseerd met weer een leuke opbrengst.

 

Lege flessen bewaren

Nog steeds wordt er hard gespaard voor dat gedroomde speeltoestel. Helaas werd actief geld inzamelen door corona wat lastig, waardoor ook het geplande pleinfeest niet door kon gaan. Het inzamelen van lege plastic flessen voor het ‘droomplein’ wordt daarom verlengd tot eind september. Flessen kun je nu nog in de bakken van Build and Be stoppen. Maar let op: spaar ze in de zomervakantie alsjeblieft thuis even op. Omdat de school dan gesloten is, kunnen de bakken niet geleegd worden. 

Na 20 augustus zijn de flessen weer welkom.

 

Zie je op het pleinfeest!

Eind september hoopt De Swirrel dan eindelijk dat pleinfeest te kunnen organiseren. Wat je kunt verwachten: kraampjes met zelfgemaakte creaties, optredens, een restaurantje, rommelmarkt en muziek. 

Tot dan