Algemeen

In het voorjaar is BiodiverStiens langs de basisscholen in Stiens en Britsum geweest. Zo zullen er in vele van jullie tuinen inmiddels vrolijke veldbloemen omhoog zijn geschoten. 

Op de foto de winnaars v.l.n.r. Fleroni (9 t/m 11 jaar), Madelon (6 t/m 9 jaar), Sinne (groep 1 en 2) en Douwe Runia van BiodiversStiens.

Afkomstig uit het potje zaad dat de leerlingen meekregen. Voordat ze dat potje ontvingen is hun kennis over de biodiversiteit getest. De één wist er al alles van, voor de ander was het nog nieuw. Bij elke school is een bijenhotel geopend, zodat de insecten extra plekjes hebben om een holletje te maken. Dit was nog niet alles! Alle kinderen kregen een nog blanco biodiverse kleurplaat mee, die ze zelf mochten kleuren tot een waar bloemenparadijs. Een winnaar kiezen was erg moeilijk. Iedereen had alles uit de kast gehaald. Uit alle ingeleverde kleurplaten zijn er een aantal kunstwerkjes uitgekozen en die ontvingen afgelopen week een prijsje! Goed gedaan hoor! Hoe ziet jullie bloemenparadijs er in het echt uit? Zijn de zaadjes gaan bloeien? Wij zijn reuze benieuwd! 

Deel vooral jullie foto’s op onze Facebook en Instagram pagina @BiodiverStiens.