Algemeen

Expositie Hans Jakobs & Anneke Dekkers

In Galerie Westerstorm aan de Friese Waddenkust van 8 juni t/m 21 juli 2024. Op zaterdag 8 juni om 15:00 uur bent u van harte welkom bij de opening. De muziek wordt verzorgd door de band Jazzpresje

HANS  JAKOBS Springen en Dui-ken 12 schilderijen van verschillende duik- en springplanken in zwembaden. Het standpunt zou een drone kunnen zijn met een vaste verticale camera. Door de rimpeling van het water lijkt de bodem een grillig, ongeordend tegelpatroon, maar dit is schijn. Op de bodem neergedwarrelde bladeren, het zand en het gras van de speelweide blijven goed zichtbaar. 

 

De twaalf schilderijen vormen één geheel. 12 canvas / houten frames. Afmeting: 20 x 20 cm. Techniek: acrylverf / vernis hoogglans. 12 schilderijen uit de privé collectie van de kunstenaar, met alle hoffelijkheid voor onbepaalde tijd in bruikleen gegeven aan Galerie Westerstorm.

ANNEKE DEKKERS In de werken van Anneke Dekkers toont zij de fascinatie voor beweging. Zij laat zich inspireren door de steeds doorgaande golfbeweging van water, rimpelingen van reflecties. Alles geaccentueerd door en met garens. De vervormingen en vertekeningen door de beweging zorgt voor een verandering van beeld. Het borduren in het werk is een onmisbaar element. De garens leggen accenten en vestigen de aandacht op bepaalde details. De beweging wordt daardoor versterkt.

Op zaterdag 8 juni om 15:00 uur bent u van harte welkom bij de opening. De muziek wordt verzorgd door de band Jazzpresje. Jazzpresje brengt een diverse mix van goed in het gehoor liggende en redelijk bekende jazz-standards ten gehore. De band is ontstaan uit een initiatief van Jazz-Dokkum om jazzliefhebbers/muzikanten met elkaar in contact te brengen om samen te spelen. Maar ook om het publiek kennis te laten maken met de jazzmuziek. De bandleden zijn Saakje Zijlstra, toetsen en zang, Frans Hoff, basgitaar, Dirk de Rover, saxofoon, Leo Roodhof, drums, Jan van der Meer, gitaar.

In een voormalige smederij aan de Friese Waddenkust organiseert Galerie Westerstorm wisselende exposities van hedendaagse kunstenaars. Adres: Galerie Westerstorm, Oudebildtdijk 1160, 9075NN  WESTHOEK • open na telefonische afspraak 0518 850 631 λ