Algemeen

Expositie viltgroep NWC De Opstap

Op zaterdag 11 november 2023 zet netwerkcentrum De Opstap in Sint Jacobiparochie haar deuren open voor een expositie van haar viltgroep. Iedereen is vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom.

De viltgroep is één van de creatieve onderdelen van het netwerkcentrum. De groep begon met één ochtend en is inmiddels uitgegroeid naar twee ochtenden en 23 personen. De groep is erg enthousiast en betrokken bij elkaar. 

De schapenwol wordt gedoneerd door plaatselijke schapenhouders. De viltgroep wast, kaardt en verft de wol zelf, waardoor de kosten laag worden gehouden. 

Er zijn twee samenwerkingsprojecten te zien, een muizenstad en de werelddelen. Deze werken worden na afloop van de expositie geschonken aan De Opstap. Daarnaast tonen de deelnemers hun vele verrassende eigen werken.   

Tijdens de expositie is verder te zien hoe pas geschoren wol wordt bewerkt tot een eindproduct waarmee de viltgroep haar creaties maakt.  De Opstap hoopt met de expositie ook nieuwe deelnemers over de drempel te halen, want iedereen kan meedoen en is welkom! Na de expositie blijven de werken nog een maand hangen in het gebouw van De Opstap. 

Locatie: NCW de Opstap, Oosteinde 49, 9079 LA Sint Jacobiparochie