Algemeen

Fietsclub Stiens organiseert 9 september twee fietstochten

Onder de naam ‘De Juweel’ organiseert de FTC (Fiets Toer Club) Stiens na de zomervakantie opnieuw twee prachtige fietstochten. Laat je leiden over rustige dijkweggetjes, langs toeristische vaarwegen en door karakteristieke dorpen. De route van 40 km is er voor de e-bikers en sportieve fietsers. De 110 km is gericht op racefietsers. Beide routes zijn grotendeels nieuw, in beide varianten is er alle gelegenheid voor een koffiepauze.

Extra aantrekkelijk voor e-bikers

De organisatie heeft, geïnspireerd door het succes van vorige jaren, opnieuw haar best gedaan om twee ‘juwelen’ van routes uit te zetten. Zin in een ontspannen dagje fietsen langs verrassend goed gekozen fietspaden met ruim tijd om een terrasje te pakken? Kies dan voor de 40 kilometer. Al na 15 km is er een interessante tussenstop mogelijk bij molen De Zwaluw in Burdaard. De goed bewegwijzerde route gaat verder onder meer ook langs de Hallumervaart en de Dokkumer Ee. Het pontje bij Wyns maakt ook deel uit van de route. De organisatie verwacht veel e-bikers op deze gevarieerde route te zien maar inzet van eigen spierkracht kan natuurlijk ook.

Sportieve route voor racefietsers

Mag de uitdaging best wat groter zijn en pak je graag de racefiets voor een gezond blokje om, kies dan voor de route van 110 km. Via prachtige binnenwegen kom je onder meer door de Friese Greiden. Vanaf IJlst gaat de route via Blauwhuis (koffiestop) over de Hemdijk. Deze hooggelegen en goed geasfalteerde binnendijk is een echte parel in het Friese landschap. De beide routes zijn trouwens vooraf al te downloaden via Fietssport.nl. De organisatie vraagt aan alle deelnemers een bescheiden bijdrage. De tochten worden mogelijk gemaakt door enkele gewaardeerde sponsors. 

Praktische informatie

Deelnemers aan de lange tocht starten tussen 8.00 en 10.00 uur, vooraf inschrijven wordt gewaardeerd. Voor de toertocht van 40 km kan men zich online of op de dag zelf aanmelden tussen 10.00 en 12.00 uur. Iedereen start bij de Nije Skalm (Ljipstrjitte 1) in het centrum van Stiens. Bezoek voor alle praktische informatie Fietsclubstiens.nl en volg Bike Totaal Haijma op Facebook voor de laatste updates.

FTC Stiens doet haar best om nóg meer mensen enthousiast te maken voor het fietsen en hoopt nieuwe leden te verwelkomen. 

Tot ziens bij De Juweel van FTC Stiens!