Algemeen

Fietsclub Stiens organiseert op 11 september prachtige fietstochten

Op 11 september is er alle reden om vanuit Stiens te gaan fietsen. FTC Stiens heeft gepijlde routes uitgezet. De tocht heeft de naam “De Juweel” en FTC Stiens wil die naam eer aan doen. De routes hebben verschillende afstanden.

De routes hebben verschillende afstanden.

Er is een aparte route van 50km uitgezet die goed te doen is voor E-bikers en de gewone sportie-ve fietser. Dus eigenlijk voor iedereen die een ontspannen fietsdag wil hebben. De deelnemers aan de 50km route worden over verrassende fietspaden gestuurd. 

Tevens is er voldoende moge-lijkheid onderweg een bakje koffie of iets anders te scoren.

De langere route gaat over 110km en is vooral geschikt voor racefietsers of hardfietsers. Deze route gaat naar Nijland, waar een stempelpost is. De tochten leiden je over oude dijkweggetjes en door prachtige dorpen, waar Friesland zo rijk  aan is. Friesland is de provincie met de meeste kleine dorpen. Overal waar je bent zie je minstens enkele kerken boven de terpen uitsteken.

Er kan voor de lange tocht gestart worden vanaf 08.00 uur vanuit Eetcafé De Kern, Smelbrêge 3 te Stiens. Voor de lange tocht sluit de inschrijving om 10.00 uur. 

Voor de tocht van 50 km kan men inschrijven vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur.

Bij de inschrijving ontvangt ieder deelnemer een attentie. Voor de jongere deelnemer is er een bijzonder aandenken.

Deelnemers, die met de auto komen, worden uitdrukkelijk verzocht niet te parkeren in het winkelgebied in het centrum van het dorp. Elders is ruimte genoeg. Alle informatie over de tochten, waaronder de routes, is te vinden op de website fietsclubstiens.nl  en op fietssport.nl (toertochten).

In het afgelopen jaar zijn meer mensen gaan fietsen. Sommigen hebben hun racefiets opgepoetst of hebben er zelfs een aangeschaft. FTC Stiens hoopt dat die mensen zo enthousiast zijn gewor-den dat ze ook lid worden van FTC Stiens. Naast het lidmaatschap van de club ben je dan ook lid van de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU). De voordelen zijn o.a. een goede verzekering voor je fiets en jezelf, kortingen bij toertochten en deelname aan clubtochten en -activiteiten. Meer informatie over het lidmaatschap is te vinden op de website van FTC Stiens