Algemeen

Filmhuis opent met bekroonde ‘Kapsalon Romy’

Filmhuis Stiens start maandag 21 september het nieuwe seizoen, het vijftiende in haar historie. ‘Kapsalon Romy’ is de openingsfilm, een ontroerend verhaal over een kleindochter en haar dementerende oma van regisseur Micha Kamp. Aanvangstijd is 20.00 uur in De Skalm. Maar komt u vooral op tijd vanwege de coronamaatregelen. 

Op de website www.filmhuisstiens.nl leest u alles wat u weten moet over het bezoeken van Filmhuis Stiens in deze bijzondere tijd. De belangrijkste punten daaruit: u moet tevoren reserveren via de website of telefonisch via 058-2572281. U rekent bij binnenkomst contant af. U kunt voorafgaande aan de film een consumptie aan de bar bestellen. Er is geen pauze. 

 

‘Kapsalon Romy’ kreeg vorig jaar herfst lovende recensies in alle kranten. Een pas gescheiden moeder is genoodzaakt haar dochter Romy doordeweeks aan de zorgen van oma Stine toe te vertrouwen. Maar al snel worden de rollen omgedraaid. Romy moet voor het draaiende houden van de kapsalon hulp inschakelen vanwege de vergeetachtigheid van Stine. De film vindt een prachtige balans tussen optimisme en ernst. Met een formidabele hoofdrol van Beppie Melissen als oma. ‘Kapsalon Romy’ is bekroond met de prijs voor de beste Europese familiefilm van 2019