Algemeen

Filmhuis Stiens: Romantische dansfilm over nieuwe kansen

Een lelijke val op het hoogtepunt van haar balletcarrière maakt een eind aan de droom van Elise

Op haar 26ste moet de ernstig geblesseerde danssoliste zichzelf opnieuw uitvinden. Dat lukt haar met vallen en opstaan in Encore! van de Franse regisseur Cédric Klapisch. 

Filmhuis Stiens draait de feelgood film maandag 14 november in de Skalm. Aanvang 20.00 uur.  

 

Hoofdrolspeelster is Marion Barbeau, de prima ballerina van de Parijse Opera. Met haar naturelle spel overtuigt zij ook als actrice. Na verloop van tijd waagt Élise zich  weer voorzichtig op de dansvloer, dit keer zonder tutu. Hopelijk heeft haar arts ongelijk en moet ze vooral naar haar lichaam leren luisteren in plaats van het als een dure auto in de garage te stallen.

Encore! was een hit in de Franse bioscopen, mede dankzij de schitterende dansscènes. Je hoeft geen balletliefhebber te zijn om daarvan te kunnen genieten. Het is een drama wat Élise is overkomen, maar in deze tegelijk luchtige en romantische film laat Klapisch zien dat nieuwe kansen mensen weer overeind kunnen helpen.

Hoogstwaarschijnlijk vanaf 28 november gaat Filmhuis Stiens verder in de Nije Skalm, waar de voormalige raadzaal is omgetoverd is in een fraaie theaterzaal.

 

Reserveren is mogelijk via www.filmhuisstiens.nl