Algemeen

Filmhuis Stiens start nieuwe seizoen met The Duke

De werkelijkheid is soms gekker dan de wonderlijkste fantasie. Dat bewijst het waar gebeurde verhaal van de film The Duke maar weer eens. Het is de film waarmee Filmhuis Stiens maandag 19 september a.s. het seizoen 2022-2023 opent. Aanvang 20.00 uur in De Skalm. 

In het Newcastle anno 1961 is Kempton Bunton een man van principes, een kletsmajoor, iemand van twaalf ambachten en dertien ongelukken. Zo weigert hij kijk- en luistergeld voor de BBC te betalen, hij heeft genoeg aan de gratis commerciële zender ITV. Dan nog liever twee weken de gevangenis in. 

Als hij hoort dat de Britse overheid 140.000 pond heeft betaald voor een portret van de Hertog van Wellington, besluit hij het doek weg te halen uit de National Gallery in Londen. Hij vraagt geen losgeld maar eist dat de regering ouderen en oorlogsveteranen meer steun geeft.    

De hoofdrollen worden gespeeld door twee Britse topacteurs, de 71-jarige Jim Broadbent en de 75-jarige Helen Mirren, bijna onherkenbaar als zijn sloverige echtgenote die niets moet hebben van de strapatsen van haar man.

 

Reserveren via www.filmhuisstiens.nl