Algemeen

Galerie Westerstorm toont zachte krachten van Anya Janssen

Galerie Westerstorm nodigt u uit voor de expositie Zachte Krachten van Anya Janssen met schilderijen, tekeningen en piezo-prints. 

De realistische, virtuoos geschilderde doeken van Anya Janssen doen denken aan film stills. Ze lijken een vluchtig, betekenisvol fragment uit een onbestemd maar toch vertrouwd voorkomend verhaal waarvan de plot ongewis blijft. Haar protagonisten, vaak afgebeeld in sprookjesachtige, surreële settings, zijn zo minutieus gekarakteriseerd dat je denkt ze te herkennen, maar hun identiteit blijft even ambigue als het drama waarin ze figureren. Het is Janssen dan ook niet te doen om het vertellen van een eenduidige geschiedenis, maar eerder om te raken aan de onkenbare wereld die schuilgaat achter het zintuiglijke waarneembare. Ze maakt binnen de vier hoeken van het schilderij een werkelijkheid voelbaar waarin alles stroomt en een voortdurende metamorfose ondergaat. Een werkelijkheid die zich onttrekt aan de symbolische orde van de taal, en waarin goed en kwaad, bloei en verval, heden en verleden geen tegenstellingen zijn maar manifestaties van één en hetzelfde. Een wereld waarvan we door de esthetische overtuigingskracht van haar werk een glimp kunnen opvangen.

Ook Anya Janssen's meest recente werk een serie intieme portretten van haar studenten, een groep jongvolwassenen die in haar ogen een hoopvolle toekomst vertegenwoordigen in een tijd vol onzekerheden. Zij lijken misschien dromers 'met hun hoofd in de wolken' maar ze bezitten 'zachte krachten' om de wereld te veranderen. 

www.anyajanssen.com

 

Expositie van 21 augustus -  2 oktober 2021. Zaterdag 21 augustus is de kunstenaar aanwezig in de galerie. Open na telefonische afspraak 0518-850631 donderdag, vrijdag en zaterdag 12.00-17.00 uur. Met een afspraak kun je vooraf een dag en tijdstip reserveren om veilig de galerie te bezoeken. Wij werken met een tijdslot per afspraak van 30 minuten.  Galerie Westerstorm, Oudebildtdijk 1160. 

www.galeriewesterstorm.nl