Algemeen

Geert Jan Kroon nieuwe dirigent fanfare-ensemble Constantia Menaam

Fanfare Constantia uit Menaam is verheugd om aan te kondigen dat Geert Jan Kroon is aangesteld als de nieuwe dirigent van het fanfare-ensemble.

Met ingang van juni 2024 zal Kroon de muzikale leiding van Constantia op zich nemen en zijn ervaring en frisse visie inbrengen.

Geert Jan Kroon is een enthousiaste dirigent, muzikant en componist. Met een achtergrond in de muziekwetenschappen heeft Geert Jan een ander pad bewandeld dan de meeste HaFaBra-dirigenten. Desalniettemin heeft hij ruime ervaring met het dirigeren van brassbands en fanfares.  Zijn creatieve ideeën, positieve benadering, arrangeer- en componeervaardigheden en betrokkenheid bij de muzikale gemeenschap maken hem een waardevolle aanwinst voor Constantia.

Het bestuur van Constantia is bijzonder enthousiast over de samenwerking met Kroon. "We zijn verheugd Geert Jan te mogen verwelkomen als onze nieuwe dirigent", aldus voorzitter Boukje Houtsma van Constantia. "Zijn brede ervaring en muzikale visie sluiten perfect aan bij de ambities van ons fanfare-ensemble. We kijken ernaar uit om samen nieuwe hoogtepunten te bereiken en ons publiek te blijven verrassen met inspirerende uitvoeringen."

Geert Jan zelf is ook verheugd met zijn nieuwe rol bij Constantia. "Tijdens de proefperiode begon het echt te klikken. Ik reed met veel plezier terug naar huis op de vrijdagavond en het smaakte naar meer. De muzikanten zijn gemotiveerd om mooie muziek te maken en daar draag ik graag aan bij” zegt hij. "Ik kijk ernaar uit om samen met de leden nieuwe muzikale uitdagingen aan te gaan en de vereniging op een stabiel hoog niveau te houden."

Tijdens de proefperiode hebben Menamers al kennis kunnen maken met Geert Jan bij het moederdagconcert. Het eerstvolgende concert van Constantia is een semi-besloten seniorenconcert in juli. In november zal Constantia deelnemen aan het Survento Fanfare Festival waarna het met de kerst weer te beluisteren is in Menaam