Algemeen

Glasvezelcampagne voor de dorpen Hallum, Ferwert, Burdaard, Marrum en Wânswert gaat van start

DELTA Netwerk start samen met dorpsbelangen verenigingen een glasvezelcampagne voor de inwoners van de dorpen Hallum, Ferwert, Burdaard, Marrum en Wânswert in de voormalige gemeente Ferwerderadiel. Bij 20% deelname van de huishoudens komt er een glasvezelnetwerk. 

Je doet mee door vóór 30 november 2022 een abonnement af te sluiten bij één van de aangesloten telecomaanbieders, Caiway glasvezel, DELTA, Helden Van Nu, Kliksafe of Online.nl. Aanmelden kan na de postcodecheck op deltanetwerk.nl. Op meerdere momenten zullen informatieavonden gehouden worden om de inwoners te informeren over de campagne en de mogelijkheden van glasvezel. DELTA Netwerk heeft als missie: snel internet voor iedereen in Nederland. Grote delen van het buitengebied rond deze dorpen is al aangesloten of in aanleg. In de kernen van de Waadhoeke en Tytsjerksteradiel  is DELTA Netwerk inmiddels ook gestart met een campagne en in gemeente Leeuwarden, Fryske Marren en Achtkarspelen is de schop al in de grond gegaan. Samen met Dorpsbelang Hallum e.o., Dorpsbelang Burdaard-Jislum e.o., Dorpsbelangen Ferwert-Hegebeintum en Dorpsbelang Marrum-Westernijtsjerk gaan we nu ook starten in Hallum, Ferwert, Burdaard, Marrum en Wânswert. Zij zien het belang van de aanleg van glasvezel en zo toekomstbestendig te zijn. Vanaf 19 september kunnen de inwoners van deze dorpen zich aanmelden. Dat geldt ook voor inwoners die in het verleden al eens zijn aangemeld voor glasvezel. Ook hen vragen we zich opnieuw aan te melden.

 

Glasvezel; betrouwbaar netwerk met zeer hoge capaciteit

Juist in deze tijd, waarin veel mensen nog thuiswerken en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een stabiele en supersnelle internetverbinding is. Ook zorg op afstand maakt langer thuis wonen mogelijk en steeds meer ‘slimme’ apparaten zijn in een huis te vinden. Glasvezel is veel sneller, stabieler en betrouwbaarder dan het huidige internet. 

 

Informatieavonden

Meer informatie over de voordelen en mogelijkheden van glasvezel zullen in circa 45 minuten gedeeld worden op een informatieavond in de buurt of online. Zo houdt DELTA Netwerk informatieavonden uur op:

• Woensdag 12 oktober bij It Spectrum, Schoolstraat 12 in Burdaard, aanvang 19.30 uur

• Donderdag 13 oktober bij Dorpshuis De Nije Tille, Ringweg 21 in Marrum, aanvang 19.30 uur

• Dinsdag 18 oktober bij Grand Cafe Ut en Thus, Foswerterstrjitte 71 in Ferwert, aanvang 19.30 uur

 

Inloop is steeds een half uur voor aanvang. Ook zijn er online informatieavonden op dinsdag 11 oktober en donderdag 3 november om 19.30 uur. Op deltanetwerk.nl meld je je hiervoor aan. 

 

Glasvezel Informatiepunt in Sint Annaparochie

DELTA Netwerk helpt je graag in het Glasvezel Informatiepunt aan de Van Harenstraat 18 in Sint Annaparochie. Een glasvezeladviseur is er aanwezig voor vragen over glasvezel of om hulp te bieden bij het afsluiten van een abonnement. Ook is een adviseur telefonisch bereikbaar op 06 - 1886 5395. Je kunt er binnenlopen van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Over DELTA Netwerk

Wij zijn DELTA Netwerk, onderdeel van één van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Wij zorgen voor de aanleg en het onderhoud van glasvezel in Nederland en hebben de ambitie om zo veel mogelijk mensen toegang te bieden tot ons razendsnelle glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben al meer dan 1.000.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Netwerk. En daar komen iedere maand nog zo’n 30.000 adressen bij. Op naar 2 miljoen huishoudens en bedrijven die in 2025 gebruik gaan maken van het allerbeste internet. 

 

Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagne in Ferwerderadiel op deltanetwerk.nl