Algemeen

Handen uit de mouwen bij Dekema State!

Altijd al eens mee willen helpen in de tuin van een eeuwenoud landgoed? Tijdens de natuurwerkdag op 6 november kan dit bij Dekema State in Jelsum!  

De natuurwerkdag staat dit jaar in het teken van biodiversiteit. Om biodiversiteit te stimuleren is goed beheer van de tuin nodig. Op de natuurwerkdag zal er dan ook druk worden gewerkt om de natuur te onderhouden om zo goede leefomstandigheden voor planten en dieren te creëren. 

Op Dekema State zijn er dit jaar klussen zoals wilgen knotten, jonge esdoornboompjes verwijderen en de buitensingel snoeien. Zo is er ruimte voor de stinzenplanten die in het voorjaar altijd op Dekema State bloeien en blijven de wilgenbomen gezond.  

De natuurwerkdag is een initiatief van LandschapNL. Aanmelden voor deelname aan de natuurwerkdag kan via www.natuurwerkdag.nl. 

Vrijwilligers zijn welkom tussen 9.00 – 15.00 uur en kunnen zich melden bij de kantine aan de achterkant van de boerderij van Dekema State (Op ‘e terp 7A, 9057 RG Jelsum). Thee en koffie is aanwezig en tijdens de lunchpauze is er voor iedereen een kopje soep