Algemeen

Homburg Holland in Stiens lanceert nieuwe lijn draincleaners

Stiens - Tijdens de grootste Europese landbouwbeurs Agritechnica in Hannover, lanceerde Homburg Holland vorige week een compleet vernieuwde DELTA Draincleaner. 

Sinds de jaren ‘70 bouwt Homburg al Drainreinigers en is daarmee marktleider in haar segment. De vernieuwing ging zelfs gepaard met een kleurwijziging van de vertrouwde oranje kleur naar de herkenbare rode Homburgkleur. 

De nieuwe DELTA is compleet herzien en Homburg heeft hier alle klantwensen van de afgelopen 50 jaar in door kunnen voeren. Het ontwerp is in de basis modulair opgezet waardoor Homburg nog sneller in kan spelen op diverse klantwensen. 

Meest verkocht wereldwijd 
Jack Thibaudier, directeur Homburg Holland: “De DELTA is de meest verkochte draincleaner van Homburg Holland en zit perfect tussen het basismodel JUNIOR en de Professional HURRICANE in. Voor iedereen die vaak onderhoud verzorgt aan drainagesystemen en veel hectares moet onderhouden, is dit de ideale machine met veel bedieningsgemak. De enthousiaste reacties op de beurs van bestaande klanten, maar ook nieuwe contacten, stemmen ons zeer positief.” 

De research & development afdeling van Homburg heeft twee jaar gewerkt aan de ontwikkeling van de vernieuwde Delta. Het resultaat is een modern -en robuuste design wat het mogelijk maakt om vanaf nu ook de arm van de draincleaner links,  rechts of recht naar achteren te plaatsen. Tevens is het aandrijfsysteem verbeterd waardoor de haspel strakker oprolt en de kans op slip wordt geëlimineerd. De bediening in hoogte, het in- en uitschuiven en opklappen van de drainagearm en het zwenken van de geleidingsarm, gaan allemaal door middel van hydrauliek. De bediening van de DELTA is vereenvoudigd doordat alle hydrauliek met slechts 1 draaiknop is in te stellen. De nauwkeurige werking is hierdoor optimaal waardoor drainagesystemen efficiënt, grondig en met gemak worden gereinigd. 

Meer informatie op www.draincleaner.nl.