Algemeen

Hulp bij donorregistratie in dbieb in Stiens, Digi-dinsdagmiddag

De nieuwe donorwet is van start. Sinds 1 juli geeft de landelijke site donorregistratie.nl stap voor stap uitleg hoe de persoonlijke voorkeur kan worden geregistreerd. Voor wie dit lastig vindt of graag hulp wil bij het invullen, geeft dbieb uitleg. Tijdens de wekelijkse digi-dinsdag zitten vrijwilligers klaar om allerlei digitale vragen te beantwoorden.  

Donorwet van kracht 
Sinds 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet van kracht. Met deze wet wordt iedereen vanaf achttien jaar als orgaandonor opgenomen in het nieuwe donorregister, tenzij iemand aangeeft dit niet te willen. Wie zelf nog geen keuze heeft gemaakt, staat nog niet metéén geregistreerd. De overheid verstuurt eerst een brief aan iedereen van 18 jaar of ouder om registratie te stimuleren. 

 

Hulp bij registratie 

Registratie kan online en is nu al mogelijk. Inloggen gaat via DigiD, je digitale handtekening. Deze handtekening is nodig om in te loggen bij diverse websites van de overheid. Wie niet zo handig is met de computer, of graag hulp wil bij het aanvragen van een DidiD, kan terecht in dbieb. Wekelijks is er in dbieb Stiens van 13.30 tot 16.00 uur de digi-dinsdag; een inloopspreekuur waar iedereen terecht kan met vragen over allerlei digitale zaken. Over donorregistratie, maar ook over het aanvragen van een DigiD. 

Meer weten? 

Meer informatie over de donorregistratie is te vinden op dbieb.nl/donorregistratie.