Algemeen

Insectenhotel bij De Jint

Basisschool De Jint krijgt een nieuw schoolplein. Als feestelijk startsignaal van de werkzaamheden plaatste Stichting Biodiverstiens een insectenhotel bij de school. Met het doorknippen van een bijenslinger verrichte groep 6 de openingsceremonie.

Met een presentatie van Douwe Runia werden de leerlingen van groep 4 t/m groep 7 gewezen op het belang van insecten in de natuur. Zonder insecten geen appels, peren, jam én hagelslag. Vooral dat laatste maakte grote indruk. Om de insecten een handje te helpen bouwde Stichting Biodiverstiens een insectenhotel bij De Jint. De stichting wil de school met haar leerlingen graag betrekken bij de bewustwording van onze omgeving en alles wat daar leeft en groeit. 

Na de officiële opening kregen alle leerlingen daarom een potje met zaden mee. Wat is er immers leuker dan het zien groeien van jouw eigen plantjes of bloemen?

De opening van het insectenhotel markeert de officiële start van de renovatie van het schoolplein van De Jint. Het idee is om er samen met alle ouders en leerlingen een groen plein van te maken.