Algemeen

Internationalisering bij Campus Middelsee

Na een aantal jaren wachten hebben we eindelijk een uitwisseling mogen realiseren. In het kader van internationalisering mocht een deel van de leerlingen van Campus Middelsee maandag 23 mei een bezoek brengen aan de Martinus Oberschule in Haren (Ems.)

De eerste plannen waren er al twee jaar geleden. Een eendaagse uitwisseling om elkaars culturen te leren kennen. De leerlingen hebben een indruk gekregen van de andere school. Daarnaast moesten zij zich redden in de Duitse taal door een Stadtrally uit te voeren. In een groepje, samengesteld door Nederlandse en Duitse leerlingen, gingen ze de stad in en moesten zij daar een aantal opdrachten doen. We zijn bij het Schiffahrtmuseum, Harener Dom en het museum Inselmühle geweest.

De dag werd afgesloten met vrije tijd in het attractiepark Schloss Dankern.

Op 9 juni draaien we het geheel om en komen Duitse leerlingen naar Sint Annaparochie. Hierbij leren zij hun Nederlandse mondelinge vaardigheid toepassen. We zijn erg dankbaar voor het feit dat deze dag mogelijk is gemaakt door EDR en EFRO, Fonds voor regionale ontwikkeling. Al met al een unieke ervaring van docenten en leerlingen!