Algemeen

Inzamelen plastic flessen voor schoolplein Britsum

De grote groene bak die al een tijd vóór het schoolplein te Britsum staat, is inmiddels een vertrouwd beeld in het dorp. 

van links naar rechts: Melle, Joost en Ymke.

Wie dat wil kon hier, tot voor kort, lege plastic flessen in gooien voor Build and Be. Nu de groep jongeren uit Britsum, Koarnjum en Jelsum hun streefbedrag bereikt heeft, stellen zij hun ‘Tanzania kratten’ voor een half jaar beschikbaar aan IKC De Swirrel. De opbrengst van het statiegeld gaat naar het gewenste ‘droomplein’ van de school.

Sparen voor een nieuw speeltoestel 

Het statiegeld wordt ingezet voor een nieuw speeltoestel op het schoolplein. De school is al een eind op weg met sparen maar het gewenste bedrag is er nog niet. Om meer aandacht te vragen voor de statiegeldactie gaan de leerlingen van De Swirrel flyeren. Inwoners van de drie dorpen kunnen nu ook kinderen aan de deur verwachten met de vraag om lege flessen.

IKC De Swirrel en Build and Be hebben al eerder samengewerkt. Zo werd vorig schooljaar ter afsluiting van het project Afrika/Azië, een sponsorloop gehouden, waarmee de leerlingen 1.800 euro ophaalden voor Build and Be.

Wil je meehelpen? Stop dan al je statiegeldflessen in de Build and Be-bakken in de 3 dorpen Britsum, Koarnjum en Jelsum. Namens de school en alle leerlingen alvast hartelijk bedankt