Algemeen

Jong talent Iryoku zet grootse prestaties neer op Ommelander Cup

Een groep jonge talenten van karatevereniging Iryoku is zondag 17 maart in de prijzen gevallen bij de Ommelander Cup in Delfzijl. Tijdens het jaarlijkse beginnerstoernooi werd gestreden op de onderdelen kata (loopvormen) en kumite (gevecht met tegenstander). 

Zes jeugdleden van Iryoku eindigden als eerste. Het team pakte daarnaast twee tweede plaatsen en twee derde plekken. Jarno Visser (9) uit Leeuwarden ging uiteindelijk ook met de Ommelander Cup aan de haal. 

Jarno Visser uit Leeuwarden deed mee bij kata én kumite en werd respectievelijk tweede en eerste in zijn groep. De jonge krijgskunstenaar mocht aan het einde van de dag tevens de Ommelander Cup in ontvangst nemen. Visser kreeg de speciale prijs niet alleen voor zijn mooie prestaties, maar ook voor zijn sportieve houding op en naast de mat. 

Op het onderdeel kata pakten in hun klasse ook Rania Sipma (9) uit Leeuwarden, Luka ter Elst (15) uit Deinum en Jadey Thomassen (19) uit Reduzum het goud. Alysa Meier (8) uit Ferwerd werd derde. Het scheelde niet veel of Amorens Klink (10) uit Leeuwarden, Julia Bergsma (12) uit Stiens en Iliya ter Elst (9) uit Deinum waren ook op het podium geëindigd. 

De inzet van Alysa Meier tijdens de lessen betaalde zich uit; na haar derde plek bij kata veroverde ze het kumitegoud. Iliya ter Elst pakte eveneens de eindoverwinning. Luka ter Elst werd tweede. Ook het talent van Julia Bergsma viel op; zij werd derde. De jongste troef van Iryoku, de 6-jarige Senne Veenstra uit Drachten, eindigde net buiten de prijzen. Net als Rania Sipma, Julien Rijnders (10) uit Leeuwarden en Nardos Bethane (8) uit Hallum. Ferran Kuiken (7) uit Ferwerd, nog maar drie maanden op les, leverde een veelbelovende prestatie. Hij zal echter nog even moeten wachten op een podiumplaats.

De jonge ploeg stond onder leiding van coaches Cheyenne Dokter, Egbert Jan Pool en Karin Buisman