Algemeen

Jongeren gezocht voor bezorgen boeken en begeleiding digitale activiteiten in de bieb

De bibliotheek is op zoek naar jongeren vanaf 15 jaar in (de buurt van) Berlikum voor een sociale bijbaan als boekenbezorger. Ook zoeken we enthousiaste digitale toppers die jeugd begeleiden bij digitale activiteiten in de bieb van St.- Annaparochie en Hallum.

De bibliotheek is voor iedereen en dus  ook voor mensen die (tijdelijk) niet naar de bieb kunnen komen. Met de service ‘Bibliotheek aan huis’ helpen wij deze groep mensen aan hun boeken. Als boekenbezorger kom je zo eens per vier weken bij de mensen thuis om nieuwe boeken te brengen en gelezen exemplaren weer mee te nemen. Een mooie bijverdienste, maar even belangrijk is dat we jong en oud(er) met elkaar in contact brengen. Tijd maken voor een praatje en interesse tonen voor de (wensen van de) lezer horen hier ook bij. Op dit moment zoeken we een boekenbezorger die woont in of dicht bij Berlikum.

De Maakplaats is een plek in de bibliotheek waar kinderen kunnen komen experimenteren met digitale middelen als een green screen, 3D-printer, vinylsnijder, Blue-Bot, Lego, stop-motion. Wij zoeken een digitale topper voor bibliotheken Hallum en St.- Annaparochie die in de Maakplaats uitlegt hoe deze materialen werken en de jeugd begeleidt bij digitale activiteiten. Het topper gedeelte van deze vacature zit ‘m vooral in je enthousiasme en omgang met de jeugd (en soms ook volwassenen) die in de Maakplaats komen. Je hoeft dus niet van tevoren al te weten hoe alles werkt, hiervoor krijg je namelijk een training. 

Ben je of ken je iemand die geschikt is voor deze vacatures? Kijk dan op ontdekdebieb.nl/vacatures voor meer informatie en om te reageren