Algemeen

Kaarsen van atelier Moaisa bij Primera Stiens

De Primera in Stiens is al weer 3 jaar in handen van Etsje en..., ook eigenaren van de Primera in Dokkum. De Primera winkels zijn zogenaamde ‘tabaksgemak winkels’, waar men terecht kan voor o.a. boeken, tijdschriften, kantoorartikelen, wens- en cadeaukaarten.

Ook kansspelen zoals Staats-loterij, lotto en toto zijn verkrijgbaar bij de Primera winkels.  En niet te vergeten een uitgebreide collectie cadeautjes voor allerlei gelegenheden, zoals bijvoorbeeld verjaardagen, jubilea, beterschap, bedankje.

 

Creatief atelier Moaisa

De Primera winkels verkochten al cadeau artikelen van dagbesteding Pineut en heeft de collectie nu uitgebreid met prachtige kaarsen die gemaakt worden bij het  creatief atelier Moaisa,  onderdeel van ondernemend Talant in Stiens. Hier werkt een team gezellige, enthousiaste en dynamische medewerkers die niet alleen hard werken, maar het ook leuk hebben. Ze zitten boordevol inspiratie en zetten dit om in mooie eindproducten waar ze trots op zijn. 

 

Bij de Primera kwamen ze er op een beurs elders in Nederland achter dat deze prachtige kaarsen, die ze wel wilden verkopen, in Stiens worden geproduceerd. Terug in Stiens heeft Primera contact met het atelier Moaisa opgenomen en sinds half oktober staan er prachtige stomp- en fakkelkaarsen in de Primera winkels van Stiens én Dokkum te koop. Voor de feestdagen worden er nog speciaal voor de Primera prachtige sterkaarsen in mozaïekkleuren geproduceerd, die binnenkort in de winkels verkrijgbaar zijn.

 

Bij het atelier Moaisa zijn ze blij dat hun kaarsen weer in Stiens te koop zijn. “We zaten hiervoor in Britsum en daar wisten de mensen ons wel te vinden, dit is helaas nu niet meer het geval. Het is fijn dat men bij de Primera onze kaarsen kan kopen. Zo weten de mensen dat we nog steeds met plezier mooie dingen maken.”

 

De Primera is ook heel blij met deze uitbreiding in beide winkels. “Het is een win-win situatie”, zegt Etsje, “Wij hebben een leuke collectie cadeautjes in onze winkels en het atelier Moaisa heeft een verkooppunt voor hun artikelen. Wij vinden het fijn om zo iets voor deze mensen te kunnen doen, waardoor ze in de samenleving actief kunnen blijven”.

'Mooi door mij' 

'Mooi door mij' brengt unieke, goed vormgegeven cadeauartikelen met een bijzonder verhaal. De producten van dit label worden gemaakt door mensen met een (verstandelijke) beperking. De authenticiteit van de makers van de producten en de ambachtelijkheid van de producten maken het label uniek. De handgeschreven namen op ieder product maakt de makers zichtbaar en is belangrijk voor hun identiteit. 

Daarnaast is Mooi door mij mede ontstaan door de kennis en kunde van vakmensen uit het bedrijfsleven. De producten van Mooi door mij zijn orginele en inspirerende musthaves die op A-locaties verkocht worden in binnen- en buitenland. Ze zijn met ambacht gemaakt, stijlvol en geven de makers bovendien waardering en voldoening voor hun werk. Mooi door mij is een label van stichting ZodieZijn

 

Geldmaat

De Primera in Stiens heeft sinds september dit jaar ook een Geldmaat in de winkel te staan, waar men, tijdens de openingstijden, geld kan opnemen en storten. Met deze uitbreiding van service zijn vele Stiensers erg blij en er wordt dan ook volop gebruik van gemaakt.

Nieuwsgierig geworden, stap dan eens binnen bij de Primera winkels in Dokkum of Stiens