Algemeen

Kermis in Stiens: belevenis voor iedereen

Van donderdag 9 t/m zondag 12 juni is het zover: de jaarlijkse kermis in het gezellige centrum van Stiens. De organisatie heeft opnieuw aan iedereen gedacht; bekende attracties zoals de schiettent, botsauto’s en lucky cranes zijn present. Ook de prikkelarme middag komt terug. Nieuw dit jaar is de Europe Flyer; een zweefmolen met het meest fantastische uitzicht!

De jaarlijkse kermis van Stiens opent dit jaar voor de tweede keer met een prikkelarme middag, toegankelijk voor iedereen die zich daar prettiger bij voelt. Donderdag gaat de muziek twee uur lang op zacht, worden de lichten gedimd en gaat de draaisnelheid van de attracties omlaag. Geweldig nieuws voor de cliënten van zorginstantie Talant en ieder ander, kind of volwassene, die zich er prettig bij voelt. Een sympathiek gebaar van de exploitanten waar opnieuw dankbaar gebruik van gemaakt zal worden.

 

Topattractie op eenzame hoogte

De kermis is een belevenis voor het hele gezin. In de opzet van de kermisattracties is daar dan ook rekening mee gehouden. Verheug je alvast op de lucky cranes, skee ball, de botsauto's, tropical flight, golfbaan, trampoline, schiettent, touwtje trekken en de snoep- en oliebollenkraam. Mag het iets (of veel) spannender zijn? Probeer dan de nieuwe Europe Flyer zweefmolen. Voor wie durft is deze 40 meter hoge zweef een absolute eyecatcher. Zeker op avond met zijn kleurrijke LED-verlichting. Iedereen die instapt kan met de voeten in de lucht gaan genieten van een fantastische 360° view op Stiens!

 

 Compleet dagje uit

Door de locatie op het centrale plein ligt een combinatie met de horeca en de winkels in het sfeervolle centrum voor de hand. Het dorp staat in deze week extra in het teken van gezelligheid met de bekende Stienzer Keatsdagen. Kaatsen, verrassende avondprogramma’s, diverse bands in de feesttent en zo meer. Als bezoeker loop je overal zo naartoe. Na een pauze van twee jaar ga je zeker veel bekenden treffen, nog een reden om de kermis van Stiens dit jaar niet over te slaan!