Algemeen

KerstWensBoom voor heel Stiens!

Sinds afgelopen maandag staat er een Kerstwensboom bij het Vitushûs te Stiens. Het idee werd geboren doordat de kerken nagenoeg op slot gegaan zijn, mensen elkaar minder ontmoeten. Jong en oud heeft er behoefte aan om de ander een hart onder de riem te steken.

Deze boom, uit de tuin van een gemeentelid, stond in de Hege Stins en kreeg een derde en heel speciale bestemming dankzij een aantal actieve mannen! Vervolgens kwam de jeugd van de Tienerdienst van de Protestante Gemeente in het spier om hoog en laag lichtjes en wensen in de boom te hangen. Ook zijn er posters bezorgd bij de winkels die nog open zijn. Terwijl ze nog volop in actie waren, kwamen er nieuwsgierige voorbijgangers kijken. Zo ook een buitenlands echtpaar, waardoor een van de eerste wensen in de boom in de Eritrese taal is! Blijde gezichten leverde het meteen al op. Ook ontstaan er ontroerende en openhartige gesprekjes. Zo ook met een meisje van rond de 9 jaar, die ‘s ochtends op weg was naar haar vriendin. Ze schreef op haar wenskaartje: gezondheid in 2021 want…haar vriendin heeft kanker. En ‘s avonds kwamen er 2 wandeldames voorbij waarvan 1 wenste dat ze haar zoon weer terug kreeg. Hij overleed dit jaar aan kanker, een jonge vader was hij nog.

Vanuit het Interkerkelijk Kontakt Werk nodigen we u en jullie, jong en oud van harte uit. Neem een kerstbal mee van huis, schrijf er met Permanentstift of DVD stift een hartewens op en hang die in de Kerstwensboom. Of pak een plastic kaartje uit de bak en schrijf er jouw en uw wens voor een ander, ons dorp, de wereld op en deel het met iedereen. Neem ook de tijd om voorbijgangers uit te nodigen hun wens in de boom te hangen en luister naar de verhalen die dan komen. Met anderhalve meter afstand ben je elkaar toch heel nabij. De boom zal er tot Oudejaarsmiddag staan. De PGS-tieners passen dagelijks op de boom. We zullen nadien de wensen verzamelen en wie weet komt er komend jaar een wens voorbij. Namens Interkerkelijk Kontakt Werk Stiens: Lok en Seine en sûnens yn 2021!