Algemeen

Kinderboekenweek 2021: 'Worden wie je wil' in dbieb Stiens

Van woensdag 6 t/m zondag 17 oktober is het tijd voor de jaarlijkse Kinderboekenweek, met dit jaar als  thema 'worden wat je wil’. 

In dbieb kunnen kinderen meedoen aan workshops en voorstellingen die de fantasie prikkelen en hen laten dromen over wat ze later willen worden. In Stiens kunnen kinderen op de foto in hun droombaan en wordt de muzikale voorstelling 'Ziza wil geen ninja zijn' opgevoerd.  

 

Muzikale voorstelling  in dBieb Stiens 

De muzikale voorstelling ‘Ziza wil geen ninja zijn’ komt op vrijdag 8 oktober naar dbieb Stiens. De voorstelling is speciaal voor de kinderboekenweek geschreven naar het boek van Marjet Huiberts. De hele familie van Ziza is ninja: zijn ouders, zijn grote zus Xa en zelfs de tweeling Yin en Yan worden later ninja. Het is de bedoeling dat ook Ziza ninja zal worden, maar wat als hij niet wil vechten? Wat als hij veel liever beweegt en muziek maakt? Ziza wil geen ninja zijn! Maar dan... ligt er een driekoppig monster op de loer. Hoe loopt dit af...? De voorstelling, over worden wat je wil en níet worden wat je niet wil, is voor kinderen van 4 t/m 9 jaar en begint om 15.00 uur. Aanmelden kan via dbieb.nl/kinderboekenweek 

 

Op de foto in je droombaan 

Veel kinderen dromen over de toekomst. Ze weten soms al wie ze later willen worden en welk beroep bij hen past. Hoe leuk is het om alvast op de foto te gaan in je toekomstige beroep? Als kunstenaar is je atelier, als advocaat in de rechtszaal of misschien online als influencer? Op 14 oktober kun je in dbieb Stiens eerst lekker sneupen in boeken op zoek naar een toffe achtergrond die past bij jouw beroep. De foto van jouw keuze wordt geprojecteerd op een greenscreendoek, waarna je jezelf in de foto ziet: hoe tof is dat! Je kunt zonder aanmelding binnenlopen tussen 13.30-16.00 uur. 

 

Kinderen gratis lid 

Natuurlijk kunnen alle kinderen meedoen aan de Kinderboekenweek: je hoeft niet lid te zijn van dbieb. Lid worden kan natuurlijk ook! Een lidmaatschap van dbieb is gratis voor kinderen tot 18 jaar.  

 

Nóg meer Kinderboekenweek 

Ook in de andere vestigingen van dbieb is het volop Kinderboekenweek. Kijk op dbieb.nl/kinderboekenweek voor info over aanvangstijden en aanmelden