Algemeen

Kleuters van obs de Jint op bezoek bij bedrijven in Stiens

Tijdens de Kinderboekenweek maakten de kleuters van de Jint kennis met allerlei verschillende beroepen. Worden wat je wil was de titel van dit jaar. Kinderboeken zijn dan ook uitermate geschikt om over beroepen na te denken of te fantaseren.

Als start van het thema kwam de politie bij ons op school en dat was best wel even schrikken. Met zwaailicht en sirene kwamen ze met een motor, politieauto en een politiebusje. Alle kinderen die wilden mochten overal in en op. Later kwamen de agenten Marco, Ingrid, Jacob en Eddie bij ons in de klas, een aantal papa’s en mama van de kinderen. In de klas hebben ze ons alles verteld over hun werk en lieten ze ons hun uitrusting zien en wie durfde, mocht nog even de boeien om. 

Donderdag 30 september brachten we een bezoek aan sportschool BodyMove. Annet en Petra verwelkomden de kinderen bij de deur. Er werd van alles verteld over hun beroep en wat ze doen in de sportschool. Daarna volgde een rondleiding en mochten de kinderen heerlijk dansen in de grote zaal en dat was een heel groot succes! 

Op 7 oktober was er een bezoek aan bakkerij Wijnsma. De groep werd al opgewacht bij de deur van de bakkerswinkel. Justin, de eigenaar, legde van alles uit, van graan tot meel, tot heerlijk brood om te eten. De kinderen konden alles met hun eigen vingers even voelen en kregen daarna een lekkere krentenbol. Op school werd het meegegeven deeg goed gekneed en de broodjes gebakken. In de middag konden alle kleuters nog lekker smullen van de oranjekoek. Op school kwamen een aantal ouders ook iets vertellen en laten zien over hun beroep. Kappers, een verpleegkundige, een kapitein en een juf. Ontzettend leuk om te zien hoe betrokken de jongsten waren en ademloos konden luisteren naar de verhalen. Het eindigde ook weer met een spannend uitstapje bij dierenartsenpraktijk Tusken Waed en Ie. We mochten meekijken met het werk van de dierenarts. De ene klas zag hoe een poesje onderzocht werd met een stethoscoop en een prikje kreeg.Bij de andere klas zagen we een echte operatie! We keken nog rond in de spreekkamer, stelden onze vragen en vertelden over onze eigen huisdieren. Het was een groot succes