Algemeen

Klokkenatelier Michel de Vries

Al meer dan 10 jaar is Klokkenatelier Michel de Vries gevestigd aan de Seeduker 5a in Stiens. Daarnaast zijn ze  gevestigd in Bolsward, waar Michel in 2006 de zaak heeft overgenomen na het overlijden van zijn vader, die antiquair en horlogemaker was.. Michel zijn vader was in het begin etaleur, waarna hij in 1968 antiquair werd in Bolsward. Zo ontstond de antiekzaak De Vries te Bolsward. 

Michel de Vries is sinds 1994 een rijksgediplomeerd uurwerkmaker vanuit de V.V.U. te Hoor (destijds de Cornelis Verhagen school) en was sinds die tijd werkzaam als klokkenmaker in de antiekzaak. Behalve het restaureren van uurwerken en klokken, taxeren en bemiddelen Michel en zijn vrouw Tineke bij in- en verkoop van antieke objecten van 1600 tot plm. 1850. Naast het repareren van goud- en zilveren sieraden herstellen ze kleine antieke meubelen. “De verkoop in antiek neemt de laatste tijd enorm toe,” vertelt Tineke, “Nieuw is de handel en reparatie van antieke wapens.”

Vooral de verkoop van antieke sieraden, hooggewaardeerd v.a. 14 karaats, maar ook sieraden en objecten zoals geboortelepels en parfumflesjes zit in de lift. Deze sieraden hebben vaak een emotionele waarde. Het zijn vaak oude familiestukken en sieraden voor het leven. Men is erg blij met de mogelijkheid dat ze gerepareerd kunnen worden en we zien dat hier een markt voor is. Ook is het mogelijk om stijlvolle, klasse sieraden van bijvoorbeeld Gucci of Chanel aan te kopen.

Sinds vorig jaar heeft Klokkenatelier Michel de Vries zelf een klok gemaakt, deze is zowel hangend als staand te verkrijgen. Deze is geschikt als relatiegeschenk voor bedrijven, voorzien van logo en naam, maar kan ook  gekocht worden als een herinnering aan bijvoorbeeld een trouwdag of een overlijden. In deze gevallen kunnen trouwringen of de as in de klok verwerkt worden.

Stiens blijft voorlopig de hoofdvestiging van Klokkenatelier Michel de Vries. Bolsward is geopend op donderdag en zaterdag en op afspraak. Er is ook een breng- en haalservice, kleinpakketten kunnen ook via postpakket besteld worden via onze facebookpagina.

In december zijn we ’s middags op woensdags, donderdags en zaterdags open. Voor informatie en/of verkoop kan men telefonisch contact opnemen of appen met Tineke de Vries, tel. 06-465 963 29. Klokkenatelier Michel de Vries, Seeduker 5, Stiens. Meer informatie op facebookpagina klokkenateliermicheldevries.