Algemeen

Klokkenatelier Michel de Vries

Klokkenatelier Michel de Vries ziet een toename in reparaties van klokken en horloges in deze tijd. Tineke denkt dat dit te maken heeft met het feit dat de mensen zich meer bewust worden, meer gaan hergebruiken en de emotionele waarde ervan inzien. De waardering hiervoor is groter geworden tijdens de laatste twee jaren.

Behalve het restaureren van uurwerken en klokken, taxeren en bemiddelen Michel en zijn vrouw Tineke bij in- en verkoop van antieke objecten van 1600 tot plm. 1950.

 

“We zien een toename in interesse van sieraden zoals 19e eeuwse ‘bootjeskettingen’, vertelt Tineke, “Dit sieraad is zeer gewild. Het is een schakelketting bestaande uit gouden of zilveren plaatjes met draad- en steenversiering, de zogenaamde boten, verbonden door metalen schakels. Waarschijnlijk is de term ‘boot’ een afgeleide van het Franse woord bouton, knop. Daarnaast verkopen we veel Chanel, Gucci’s en horloges van diverse merken, uiteraard met garantie.”

Het is ook leuk om te vertellen dat Michel en Tineke in de zomervakantie zijn gecast voor de film “Hûnefretten”, dit is een film van de Stichting Tijd(s)lijn dat het doel heeft om mensen en vooral kinderen naar zichzelf te laten kijken en naar hun rol in deze wereld. Het gaat om bewuster leven, dit laat de film zien aan de hand van diverse kenmerken van een circulaire economie, zoals het verspillen van eten. De film is volledig in het Fries en zal eind dit jaar vertoond worden op scholen en in buurthuizen. Tevens zal er een game van verschijnen.

Michel en Tineke zien veel overeenkomsten met hun bedrijf. Ze dragen met hun producten uit dat hergebruik hiervan niet alleen emotioneel is, maar dat ze ook nog goed genoeg zijn om te gebruiken. Dat oude gewoontes en waarden nog steeds belangrijk zijn.

Sinds een aantal jaren heeft Klokkenatelier Michel de Vries een zelfgemaakte klok, deze is zowel hangend als staand te verkrijgen. Deze handgemaakte klok is uniek en is geschikt als relatiegeschenk voor bedrijven, voorzien van logo en naam, maar kan ook  gekocht worden als een herinnering aan bijvoorbeeld een trouwdag of een overlijden. In deze gevallen kunnen trouwringen of de as in de klok verwerkt worden.

 

Iedereen is van harte welkom in Bolsward, waar Michel en Tineke het winkelpand, dat dateert uit 1562, in oude luister hebben hersteld.  “De mensen uit Stiens en omgeving kunnen nog steeds dezelfde service van ons verwachten,” zegt Tineke, “We hebben een haal- en brengservice en rijden een aantal routes hiervoor. 

We rijden 1x per 2 weken diverse routes. Men kan ons bellen, appen of een bericht geven via facebook en dan zorgen wij ervoor dat het materiaal wordt opgehaald en na reparatie weer teruggebracht. Met name voor klokken is dit fijn.” Uiteraard kan het sneller als men zelf de klokken brengt en haalt. 

Klokkenatelier Michel de Vries heeft ook een verhuisservice voor klokken, de klok kan zelfs tijdelijk in opslag.

 

De winkel in Bolsward is geopend op maandag van 13.30 tot 18.00 uur, dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 18.00 uur, vrijdagsavonds tot 21.00 uur en zaterdags van 10.00 tot 17.00 uur.  

 

Telefonisch iedere avond op maandag t/m vrijdag tot 21.00 uur op 06-46596329. Men kan altijd een afspraak maken of aanbellen. Meer info? Volg ons op facebook