Algemeen

Klokkenatelier Michel de Vries nu vanuit Bolsward

Met ingang van september 2020 is Klokkenatelier Michel de Vries nu alleen nog gevestigd in  Bolsward, Jongemastraat 27. In 2006 heeft Michel Antiekhandel de Vries in Bolsward overgenomen na het overlijden van zijn vader, die antiquair en horlogemaker was.

Michel de Vries is sinds 1994 een rijksgediplomeerd uurwerkmaker vanuit de V.V.U. te Hoorn (destijds de Cornelis Verhagen school) en was sinds die tijd werkzaam als klokkenmaker in de antiekzaak.  Na jaren gewerkt te hebben vanuit Stiens, hebben Michel en Tineke besloten de zaken samen te voegen en vanuit Bolsward te gaan werken.

Iedereen is van harte welkom in Bolsward, waar Michel en Tineke het winkelpand, dat dateert uit 1562, in oude luister hebben hersteld. Alle werkzaamheden worden nu verricht vanuit de werkplaats in Bolsward. “De mensen kunnen dezelfde service van ons verwachten,” zegt Tineke, “We hebben een haal- en brengservice en rijden een aantal routes hiervoor. Men kan ons bellen, appen 06-46596329 of een bericht geven via facebook en dan zorgen wij ervoor dat het materiaal wordt opgehaald en na reparatie weer teruggebracht. Met name voor klokken is dit fijn. Het luistert erg nauw hoe een klok wordt vervoerd en opgehangen, dit is een delicaat werkje. Daarom brengen we de klok liever zelf.” Klokkenatelier Michel de Vries heeft een verhuisservice voor klokken, de klok kan tijdelijk in opslag, en is gespecialiseerd in het vervoer van klokken.

Behalve het restaureren van uurwerken en klokken, taxeren en bemiddelen Michel en zijn vrouw Tineke bij in- en verkoop van antieke objecten van 1600 tot plm. 1850. Naast het repareren van goud- en zilveren sieraden herstellen ze kleine antieke meubelen. “De verkoop in antiek neemt de laatste tijd enorm toe,” vertelt Tineke, “Vooral de verkoop van antieke sieraden, hooggewaardeerd v.a. 14 karaats, maar ook sieraden en objecten zoals geboortelepels en parfumflesjes zit in de lift. Deze sieraden hebben vaak een emotionele waarde. Ook is het mogelijk om stijlvolle, klasse sieraden van bijvoorbeeld Gucci of Chanel aan te kopen.” Voor home en gifts, interieurstylen in Baroc is men in Bolsward aan het goede adres. Er zijn prachtige klokken en lampen aanwezig die aansluiten bij deze interieurstijl.

 

Regio Noordwest Friesland, regio Leeuwarden Stiens, zijn we elke week op route. En vanaf vandaag rijden we wekelijks 1 à 2 maal in regio Stiens op maandag en/of op vrijdag. We blijven er voor ons klanten, door alle tijden heen!

We werken ivm corona volgens de richtllijnen van het RIVM. Meer informatie? Volg ons op facebook