Algemeen

Koarnjum heeft weer een winkel!

Op vrijdag 12 mei j.l. opende Grieteloek Kingma haar winkeltje in streekproducten en cadeau-artikelen. Deze winkel met de naam LOEK is gevestigd in Túnmanswente en is geopend op vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. 

Grieteloek heeft vooral gezocht naar lokale producenten. Zo is er kaas, worst, bonbons en ijs te koop van biologische bedrijf van de familie Langhout uit Jelsum, zijn er de granola’s van Anders Eten uit Koarnjum, kleine houten artikelen van Stadshout Leeuwarden uit Britsum en postkaarten van Bob de Boer Photography uit Koarnjum. Maar ook een ruime keuze in andere Friese producten, soepen van de Kleinste Soepfabriek, Italiaanse wijnen, enz. 

 

De opening werd verzorgd door onze vrijwilliger Dick Rijpstra die al lange tijd onmisbaar is bij de kleine klusjes in Túnmanswente. Dus een bezoek aan Túnmanswente in park Martenastate te Koarnjum is nu een driedubbel bezoek waard: de drukbezochte minibieb, de theetuin met o.a. heerlijk gebak in een fantastische omgeving en vanaf heden dus ook een winkelbediende λ 

Tekst: Pieter van der Werff, Foto’s © Bob de Boer Photography