Algemeen

Kom in actie voor humaan migratiebeleid

De verwoestende brand in kamp Moria op Lesbos, kinderen die opgroeien in de blubber, zinkende boten en verdrinkende mensen: de ellende aan de Europese grenzen is enorm. 

Toch gaan er stemmen op voor nóg harder grensbeleid, meer kampen en minder vluchtelingen. Oftewel: een minder menselijk Nederland en Europa. Daarom gaat er van 1 tot 17 maart, in de aanloop naar de verkiezingen, een lopend vuurtje door Nederland. Overal in het land vinden wakes en looptochten plaats voor humaan migratiebeleid. 

Protest Wake Lopend Vuur Leeuwarden
De Lopend Vuur Wake in Leeuwarden vindt plaats op woensdag 3 maart om 18:00 uur op het Wilhelminaplein. Uiteraard worden hierbij de geldende coronamaatregelen in acht genomen. Er komen inspirerende sprekers en live muziek, er wordt een kaars aangestoken en er is een moment van stilte om de tienduizenden gevluchte mensen die de reis naar Europa niet hebben overleefd, te herdenken. Er worden ook mogelijkheden geboden om online mee te doen aan de actie.

Wil je ook iets doen?
Het doel van de Lopend Vuur Wake is om voorbijgangers te informeren over de bedroevende situatie aan de Europese grenzen, de opvattingen van verschillende politieke partijen te tonen én om aan politici te laten zien dat er wel degelijk draagvlak is voor menselijk beleid. 

Dat betekent niet zoveel mogelijk mensen op het Wilhelminaplein krijgen, maar wel zoveel mogelijk aandacht voor dit onderwerp. 

Wil je ook iets doen? Bekijk het event Lopend Vuur Wake Leeuwarden op Facebook.