Algemeen

'Kom in de Kas' ook in Berltsum

Maak kennis met de glastuinbouwsector op zaterdag 11 juni en zondag 12 juni. Telers van bloemen, planten en groenten zijn ook producenten van gezondheid en geluk! Met dagelijks wat meer verse groenten en fruit en met bloemen en planten om je heen ben je al snel een stuk positiever, creatiever en energieker! 

De Nederlandse glastuinbouw loopt op het gebied van techniek en innovaties voorop bij de teelt van gewassen, maar ook in het omgaan met energie, water, meststoffen en gewasbescherming. Het deelnemend bedrijf Fryske Strawberries B.V. ligt in Berlikum, het enige aardbeienbedrijf van Friesland. René van Wingerden en Marlies van Wingerden – van Overbeek zijn sinds augustus 2021 de trotse eigenaren van Fryske Strawberries B.V. (www.fryskestrawberries.nl). Op een oppervlakte van zo’n 5 hectare groeien hun aardbeien. De helft groeit binnen in de kas en de andere helft groeit buiten in tunnels en op stellingen. Hierdoor kun je van april t/m december terecht voor de lekkerste aardbeien. Het telen doen zij op duurzame wijze, met zo min mogelijk middelen en door zoveel mogelijk natuurlijke vijanden in te zetten. Ook zetten zij in op gasloos telen en maken zij gebruik van de restwarmte en CO2 van het naastgelegen bedrijf.

Tijdens Kom in de Kas worden ook diverse activiteiten voor jong en oud aangeboden. Bezoekers krijgen uitleg over oogsten, sorteren, oppotten, uitzetten en watergeven van planten. Bij het cateringpunt kan worden genoten van een heerlijk kopje koffie of thee met een aardbeiengebakje. 

 

De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.30 uur op zaterdag 11 en zondag 12 juni. Parkeren kan aan de Bûtenpôle 11A of aan de Bûtenpôle 13 in Berlikum. Invaliden kunnen een paar dagen van tevoren bellen met Marlies van Wingerden, telefoon 06 – 55 86 14 79. Kom in de Kas is gratis. 

 

Voor meer info kijk op www.komindekas.nl